2024. március 28. (csütörtök) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Ingyenes magyar nyelvtanfolyam indul

   „A különböző nyelvek melegéből keltek ki a különböző népek, melyeket az atyafiság és az együttes érdek alapján a közös szó szervezett nemzetekké. Velünk is ez történt. A magyarságot is az atyafiság és az együttes érdek alapján a sors verte egybe; hazát a bátorsággal irányzott életösztön szerzett neki, de nemzetté a magyar szó teremtette. Mint jelképes erő és hatalom, a magyar szó nekünk a legnagyobb ereklye. Kegyelet, hűség és becsület illeti őt.” (Tamási Áron)

Sokak számára hasznos a magyar nyelv elemi szinten való ismerete, amit sajnos iskolán kívül máshol nem lehet elsajátítani, gondolunk itt a vegyes házasságban élő szülőkre és gyermekekre, valamint azokra a román anyanyelvű, de magyar történelmi egyházak tagjaira, akik konfirmációra vagy bérmálásra készülnek. Erre az igényre biztosít orvoslást az érdekvédelmi szervezetünk megyei kezdeményezőcsoportja.

Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete intenzív magyar nyelvtanfolyamot indít minden korosztály számára, magyar szakos tanár irányításával, heti rendszerességgel a besztercei Magyar Házban. Jelentkezni november 15-ig lehet, a 0263/236.105 telefonszámon, valamint a beszterce@rmdsz.ro e-mail címen. A helyek száma nem korlátozott.