2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
16°C
1€
= 4.9695 lej
      
= 5.8126 lej
      
100HUF
= 1.2621 lej
      
1$
= 4.6078 lej
      

Zsinórban harmadjára

2012. április. 27-29 között Besztercén zajlott a 8. Országos Középiskolás Labdarúgó Torna. Az Andrei Muresanu Főgimnázium magyar tagozatának csapata második helyezést ért el, most már zsinórban harmadjára. Büszkék lehetünk eredményükre, még akkor is ha mindenki szeretett volna, végre első lenni. Büszkék, mert ezért az eredményért a diákok sokat dolgoztak. Nem csak annak a kilenc diáknak jár a dicsőség, akik bekerültek az első csapatban, hanem az összes többi társuknak, akik azáltal, hogy csütörtök esténként edzésekre jártak, hozzájárultak ennek az eredménynek az eléréséhez. Büszkék lehetünk azért is, hogy iskolánk csapata a legkevesebb gólt kapta, és arra is hogy Székely Ervin lett a bajnokság legjobb játékosa.
Ami a torna állását illeti: 10. a székelyhidi Petőfi Sándor Elméleti Liceum, 9. helyen az Andrei Muresanu második csapata, 8. a bethleni Henri Coanda Iskolacsoport, 7. a temesvári Bartók Béla Elméleti Liceum, 6. helyen a Báthory István Elméleti Liceum Kolozsvárról, 5. a Korondi Középiskola. A harmadik helyen a szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport diákjai végeztek, akik 7-4 -es arányban legyőzték a kisdöntőben a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Liceumot. A döntőben, a hivatalos játékidő után 0-0 volt az állás a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és az Andrei Muresanu első csapata közt. A büntető rúgások után a szatmárnémetiek győztek 3-1 arányban.
Köszönet jár a Communitas Alapítványnak, hogy most már nyolc éve szervezi és anyagilag támogatja ezt a szinvonalas sportrendezvényt. Köszönettel tartozunk ugyanakkor támogatóinknak és önkénteseinknek: a besztercei és a megyei RMDSZ-nek, a besztercei Református Egyháznak, a megyei Mentőszolgálatnak, a megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságnak, Décsei Atillának, Szilágyi Zsoltnak, Szakács Bálintnak, Vajda Szilárdnak, Szilágyi Dávidnak és Kovács Lorándnak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy vendégeink elégedetten térjenek haza. Nem utolsó sorban, külön köszönet Antal Attila és Ferencz-Kis Ferenc tanároknak, akik besegítettek úgy a csapat felkeszítésében, mint a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában.