2024. április 18. (csütörtök) -
Andrea, Ilma
napja Beszterce
5°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Sikert aratott az I. Kokárdás mini X Faktor

 Az első Kokárdás buli és Kokárdás káráoké verseny megrendezésére került sor március 16-án a Rebrișoreana vendéglőben. A rendezvény szervezői: a besztercei MADISZ, a megyei és városi RMDSZ támogatásával.
          
             
               A szervezők nyolc órától megnyitották a kaput a buli fele, és tíz óra körül az verseny házigazdája Szilágyi Dávid, üdvözölte a jelenlevőket és bemutatta a versenyezni készülő csapatokat. Négy csapat mutatta meg tehetségét: Lengyel Roxy, aki a Kell még egy szó dallal indított, őt követte Máthé Attila, Berze Sándor és Levei Dániel, akik a Hosszú fekete haj című nótát énekelték, majd Jimi-Humu-Nuku-Huku-Apua Band tagjai, névszerint Hunyadi Endy, Vajda Loránd, Rémán Szabolcs és Nagy Attila a Kossúth Lajos azt üzente nótát húzták el hermonika kiséretével. Végül pedig a Két Robi csapata, Ohler és Csillag Róbert a Ha kimegyek a doberdói harctérre című hazafias nótával zárták az I. Kokárdás Karaoké Verseny első fordulóját.
            Az ifjú bátrakat három zsüritag pontozta: Antal Annamária tánctanárnő, Veress Stelian katolikus segédlelkész és Lőrincz Attila református segédlelkész. Az első produkció lezárta után a zsüri hamar meghozta a döntését és a Hosszú fekete haj kedvelők távoztak a versenyből nagy taps kíséretével.
            A második fordulóban a három csapat, a zsüri által kiválasztott dallal kellett fellépjen. Lengyel Roxy a Kék a szeme című dalt kapta, a négy tagú Jimi-Humu-Nuku-Huku-Apua Band a jelenlevők közül sokak által kedvelt A füredi Anna bálon című dallal kellett megpróbálkozzon, illetve a két Robi csapatának a zsüri az Ismerős Arcok – Nélküled című dalt osztotta. Mindhárom csapat a legjobbat próbálta kihozni magából, ugyanis ezzel a dallal nem tudtak otthonról felkészülni, de mindhárman sikeresen és nagyon ötletesen oldották meg a feladatot.
            A zsüri nemcsak az éneklésre figyelt, hanem a táncra, a harmóniára és az előadásmódra is. A négytagú fiúcsapat erre nagyon is odafigyelt, ugyanis Nagy Attila „feláldozta” magát, átadta a mikrofont a másik három társának és táncra perdült, kiválasztva a nézők közül egy nagyon kedves és bátor ifjú hölgyet. Lengyel Roxy gyönyörű hangjával és a nézők segítségével elénekelte Dupla Kávé slágerét. A két Robinak lassú szám jutott, de ettől nem hátráltak meg, sőt. Mivel ilyenkor összeölelkezve szokás táncolni, ők is megpróbálkoztak ezzel. Na persze, nem egymással szembe, hanem mint igazi hazafiak, kezüket a másik vallára tették és úgy teljesítették a feladatot. A zsüri értékelte az ötletes bemutatókat, de sajnos egy újabb versenyzőtől búcsúzni kellett. Ez által Lengyel Roxy került a versenyzők sorából a nézők közé.
            A zsüri döntéshozatala és Szilágyi Dávid bemondó vicceit követte a Döntő. A Jimi-Humu-Nuku-Huku-Apua Band lenyűgözött mindenkit produkciójával, melyet a Los Lobos – La Bamba dallal mutattak be. Nagy Attila és Hunyadi Endy kapitány sisakot viseltek, és küzülük Endy kapitány a refrény ideje alatt BreakDance trükköket is mutatott, Vajda Loránd meg nem feletkezve a rendezvény tematikájáról, magyar zászlót öltött palást helyett, végül pedig Rémán Szabolcs a dal tematikájának megfelelő latin hangszerekkel kisérte az éneket. A két Robi csapata a XX. századdal léptek fel. A produkciójukat a jelenlevők nagy tapsal díjazták. De a zsürinek most is dönteni kellett. Az I. Kokárdás Káráoké verseny nyertese: a Jimi-Humu-Nuku-Huku-Apua Band tagjai.
            Miután a fiúk átvették a díjakat és az okleveleket, az est díszvendégei is egy dallal szórakoztatták a jelenlevőket. Móriczi Szabolcs, Ferenczi Arnold, a bemondó – Szilágyi Dávid és Mezei Rácz János a Füredi Anna bálon nótával zárták le a versenyt. Mindezek után egy hajnalba torkolodó buli következett.