2024. március 19. (kedd) -
József, Bánk
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9741 lej
      
= 5.8166 lej
      
100HUF
= 1.2574 lej
      
1$
= 4.5861 lej
      

Szép-korúak köszöntése

Élni és megöregedni, az csak az igazi, ott van a dolog nyitja. Minden hősiesség a kitartásban rejlik, abban, hogy élni akarunk, nem pedig meghalni, és nagyság csak az öregségnél van. Egy fiatal lehet lángész, de nagy nem lehet. Nagyság csak az öregkor hatalmánál, tartós súlyánál és szelleménél lehetséges. Hatalom és szellem, ez az öregkor és nagyság.” (Thomas Mann)

Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete a Nőszervezettel karöltve, közösségünk elismert és nagyrabecsült tagjait, ezüsthajú szeretteinket köszöntötte, folyó év november-decemberében.   

A szép-korúak iránti társadalmi megbecsülés kifejezéseképpen, díszoklevelet és édes meglepetéscsomagot adtak át a program megvalósítói. A kezdeményezés célja felkeresni és köszönetet mondani egy hosszú élet munkájáért, Beszterce-Naszód megye minden magyarlakta településén a legidősebb magyar polgárának. Így, eddig a következő településeken sikerült mosolyt csalni, hálánkat kifejezve a mindennapi erőfeszítésekért:

Almásmáslom – Muzsi Zsófia, született 1928. augusztus 19-én. Köszönet jár Debreczeni László, helyi RMDSZ elnöknek és tanácsosnak a közbenjárásért és segítségért.
Apanagyfalu – Kerekes József, született 1937. október 10-én. Köszönet jár Márton Zoltán-Barna, helyi református lelkipásztornak és Damó Mária, helyi RMDSZ elnöknek a közbenjárásért és segítségért.
Kékes – Vajda Margit, született 1928. szeptember 12-én. Köszönet jár Papp András, helyi RMDSZ elnöknek és alpolgármesternek a közbenjárásért és segítségért.
Árpástó – Trombitás Jenő, született 1928. október 20-án. Köszönet jár Dobre Edvin, helyi református lelkipásztornak, Fehér Tibor, helyi RMDSZ elnöknek és Budai Dániel, helyi RMDSZ tanácsosnak a közbenjárásért és segítségért.
Cegőtelke – Baczoni Amália, született 1928. május 17-én. Köszönet jár Pásztor Loránd, helyi református lelkipásztornak és Dohotár Annamáriának a közbenjárásért és segítségért.
Magyarberéte – Székely Árpád, született 1921. október 5-én. Köszönet jár Rémán György, helyi RMDSZ elnöknek és alpolgármesternek a közbenjárásért és segítségért.
Magyarborzás – Salánki István, született 1928. november 2-án. Köszönet jár Papp András, helyi RMDSZ elnöknek és alpolgármesternek a közbenjárásért és segítségért.
Magyardécse – Székely Margerat, született 1922. május elsején. Köszönet jár Martonos Tamás, helyi RMDSZ elnöknek és polgármesternek, valamint Gál Zoltán, helyi RMDSZ tanácsosnak a közbenjárásért és segítségért.
Magyarnemegye – Zsigmond Klára, született 1926. december 24-én. Köszönet jár Bajzáth András, helyi RMDSZ elnöknek és tanácsosnak a közbenjárásért és segítségért.
Nagysajó – Fazakas János, született 1932. november 20-án. Köszönet jár Kenderesi István, helyi református lelkipásztornak és Vészi Kinga, helyi RMDSZ elnöknek és tanácsosnak a közbenjárásért és segítségért.
Sófalva – Jakab Zsuzsa, született 1931. augusztus 19-én. Köszönet jár Szabó Lehel, helyi református lelkipásztornak a közbenjárásért és segítségért.
Újős – Gyenge Erzsébet, született 1924. március 9-én. Köszönet jár Szakács Zsolt, helyi református lelkipásztornak és Tompa Tibor, helyi RMDSZ elnöknek a közbenjárásért és segítségért.
Szentmáté – Gergely Anna, született 1924. szeptember 26-án. Köszönet jár Juhos János, helyi református lelkipásztornak, valamint Kotfász Tibor, helyi RMDSZ elnöknek és tanácsosnak a közbenjárásért és segítségért.

A fent leírt kezdeményezéssel párhuzamosan, köszöntő oklevelet osztottunk megyénk minden ezüsthajú lakosának. Tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszöntjük őket, hiszen ők azok, akik előttünk járnak az országúton, az ÉLET útján. Tőlük tanultuk az anyanyelvünket, örököltük a szülőföldünket és hagyományainkat. Ők szolgálják a példát a felelősségteljes helytálláshoz is. Életútjuk és cselekedeteik példaértékűek számunkra.

Családtagjaik és egész közösségünk szeretete ragyogja be hétköznapjaikat és ünnepeiket. Egészségben, örömben és vidámságban gazdag további életutat kívánunk!

A programon részt vett Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke, Toók Katalin, a megyei Nőszervezet elnöke, Zoltán-Sipos Tímea, megyei ügyvezető elnök, Máthé Loránd, ügyvezető alelnök, Parti János, ügyvezető alelnök és Popa Tímea, a megyei ügyvezető elnökség képviselője. Támogató: az RMDSZ által alapított Communitas Alapítvány. (a cikk frissítés alatt ál)