2024. április 24. (szerda) -
György
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9761 lej
      
= 5.7878 lej
      
100HUF
= 1.2649 lej
      
1$
= 4.6567 lej
      

Játékokkal, tankönyvekkel és bútorzattal gazdagodott a magyarborzási óvoda

Szeptember 26-án, a magyarborzási magyar nyelvű óvodás csoport osztályterme, amely alig egy héttel azelőtt még szinte teljesen üresen állt, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének felhívására, a besztercei lakosok, a helyi református gyülekezetnek, valamint Magyarország kolozsvári főkonzulátusának és a mátészalkai szakképzési centrum munkatársainak köszönhetően, megtelt játékokkal, tankönyvekkel és bútorzattal.

Az adományok átadásán részt vett Mile Lajos, Magyarország Kolozsvárra kihelyezett főkonzulja, Rostás János, a mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja, Nt. Kovács Zoltán, helyi református lelkipásztor és felesége Nt. Kovács Bella, kékesi református lelkésznő, valamint a megyei RMDSZ részéről, Zoltán-Sipos Tímea, ügyvezető elnök és Parti János, ügyvezető alelnök.

A rövid megnyitó ünnepségen, melyet Mile Lajos vezetett, elhangzott: „mindig nagy örömmel nyújtunk segítő kezet a szórványban élő magyar honfitársainknak főleg, amikor azt halljuk, hogy egy szórvány településen újra beindul a magyar nyelvű óvoda. Örvendünk, hogy 10 kisgyerekkel újraindul az óvodai szintű magyar nyelvű oktatás itt Magyarborzáson és bízunk benne, hogy a jövőben is működni fog.” Mile Lajos megköszönte Rostás Jánosnak, a mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárjának, hogy alig pár nap alatt sikerült a felhívásnak eleget tenni, így sok szép játékkal, könyvel, számítógéppel és bútorzattal segíteni a magyarborzási magyar tannyelvű óvodai csoport osztálytermének felszerelését.

Az anyaországi adományok mellett a helyi református lelkipásztori hivatal, valamint az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének felhívására a besztercei polgárok is gyűjtöttek játékokat és bútorzatot. Az így összegyűjtött adományokat Papp András, kékes község alpolgármesterének köszönhetően már korábban birtokba vehették az óvodások.

A magyar közösség újból bebizonyította, hogy szükség esetén képes eredményesen összefogni. Mindenkinek hálás köszönet a segítségért!