2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Néptánctábor

Negyedik alkalommal került megszervezésre a Szentmátéi Néptánctábor a Kéknefelejcs Néptánccsoport számára. A szervezők kiváló ötletnek találták egy tábor megszervezését, szakemberek vezetésével, ahol a táncosok fejleszthetik tudásukat tapasztaltabb táncosoktól tanulva, de emellett népdalokat tanulhattak is.

2018. november 30 és december 09 között került sor a táborra, melyen 38 táncos gyerek vett részt, illetve az oktatók és szervezők. A tábor célja volt a magyar néptáncnak a továbbadása, megőrzése ápolása, a tánccsoport fejlődésének az elősegítése, utánpótlás biztosítása, anyanyelven való kommunikáció, magyar népdalok megtanulása, magyar népi gyermekjátékok elsajátítása. Az ez évi tábor sokkal gazdagabbnak bizonyult úgy a programot, mint az anyagi segítséget nézve, ugyanis sikerült egy pályázatot megnyerni, melyet a BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ Zrt. hirdetett meg.

 A néptáncoktatók a Szászrégeni Vadrózsa Néptánc Együttes két tagja volt. A gyerekek mezőségi táncokat tanultak. A program táncházzal zárult, ahol a jókedv még inkább fokozódott, a szülők is részt vettek és bekapcsolódtak a táncba.

 Az oktatók is nagyon örültek, hogy itt tölthették ezt a pár napot nemcsak azért, mert továbbadhatták tudásukat, de ők is sokmindent tanulhattak a gyerekektől és új barátokat szereztek maguknak.

Jelen rendezvényünk támogatói a BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ Zrt., a Szentmátéi Általános Iskola, valamint a Szentmáté Művelődési Egyesület, akiknek ezúton köszönetet mondunk hathatós segítségükért.