2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Népzene és Néptánc Szentmátéban

Néptánctalálkozó a szórványvidéken című program keretén belül lépett fel a kolozsvári Tokos zenekar a szentmátéi kultúrház színpadán szeptember 2-án. Az eseményt több mint 100 helyi lakos követte figyelemmel.

Híres népzene együttes színvonalas produkciójának lehettek tanúi a szentmátéi és a környékbeli falvak lakosai. A kolozsvári Tokos zenekar, aki 2014-ben nyerte meg a Fölszállott a Páva, népzenei és néptánc tehetségkutató műsort, több mint egy órás műsorral kedveskedett azoknak a helyieknek, akik ellátogattak vasárnap az előadásra. A zenekart a Kalotaszeg legénytársulat négy tagja kísérte, akik a tánccsoport kategóriában 2017-ben szintén megnyerték a Fölszállott a Páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsort. Ők előadás közben néptánccal szórakoztatták az egybegyülteket. A Tokos zenekar az előadás alatt szentiványi, mezőségi, széki, szatmári, kalotaszegi és cigány népzenét játszott az egybegyűltek nagy örömére.

Az előadás végén a közönség tapsviharral jutalmazta a produkciót. Az ünnepséget Kotfász Tibor, a RMDSZ szentmátéi szervezetének elnöke zárta, aki megköszönte a megyei RMDSZ-nek és a Bethlen Gábor Alapnak, hogy lehetővé tette az előadást, valamint minden szentmátéinak a részvételt.

Az eseményt az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete és az RMDSZ Szentmátéi tagszervezete rendezte. Támogató a Bethlen Gábor Alap.