2024. április 20. (szombat) -
Tivadar
napja Beszterce
1°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

A besztercei magyar tagozatos diákoknál járt a Mikulás

„Egy ajándék éppen annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották.”~Thyde Monnier

 

December 20-án délelőtt, végre elérkezett a várva várt Mikulás az Andrei Muresanu Főgimnázium magyar tagozatos elemistáihoz is. Azelőtti nap a szorgos manók becsomagolták a meglepetéseket, nagy szeretetet öntve minden egyes kis zacskóba. A 0-4. osztályos diákokat a tornateremben lepte meg a diáktanács télapója és két segítője. A gyerekek kántálva és furulyázva fogadták őket.

Miután a Mikulás meggyőződött, hogy mindenki jó volt és a csintalanabbaknak megbocsátott, azért, hogy jövőre ők is megjavuljanak, mindenki megkaphatta a csomagot. Sorban átvették az ajándékot, a télapó megkérdezte tőlük, mit szeretnének karácsonyra és megígérte nekik, mindent megtesz, hogy teljesítse vágyaikat. A meglepetésben idén is finomabbnál finomabb édesség rejlett. Egyesek egy-egy rajzzal viszonozták a Mikulás és manói szeretetét.

Minden kisiskolás arcát hála és vidámság világította meg és boldogan mentek vissza osztályaikba tudva, hogy a Mikulás megjutalmazta szorgalmasságukat, őszinteségüket, jóságukat, segítőkészségüket. A tanítónénik – ugyan néha figyelmeztették, hogy van egy-két rosszcsont is diákjaik között – megköszönték a látogatók kedvességét.

         Mindennél jobb érzés azt látni, hogy mosolyt tudunk csalni ennyi gyerek arcára. Reméljük, jövőre is ugyanennyi porontyot tudunk meglepni egy egyszerű ajándékcsomaggal és egy szívből jövő szóval. Adni jó és amit ezért cserében kapunk értékesebb bárminél. Köszönet az esemény megvalósulásáért a Besztercei Magyar Diáktanácsnak, a Besztercei MADISZ-nak és az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének.