2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
11°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Sikeres nők iskolája – avagy, mit értünk a siker alatt?

Építőjellegű megbeszélést szervezett az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei Nőszervezete szeptember 27-én a Besztercei Magyar Házban. Az eseményen több hölgy is beszámolhatott sikerélményeiről, de díszmeghivottként dr. Muzsi Annabella és Szilágyi Ilona, Galacfalva (Tacs) helyi tanácsosa és a Megyei Kultúrközpont alkalmazottja ismertették a siker fele vezető útat.

Maga az a kijelentés, hogy sikeres nők egy tág fogalom, és arra próbálja terelni a figyelmet, hogy minden nő sikeres. Vannak sikeres feleségek, sikeres anyák, sikeres művészek, sikeres tanárok, sikeres orvosok és folytathatnánk. Manapság számos sikeres nő tevékenykedik körülöttünk. Hogyan érik el ezt a sikert? Mi a titka? Honnan hova vezet ez az út? Az esemény vendégei szívesen feltárták mindezt.

Akkor vagy sikeres, ha minden este a szemébe tudsz nézni annak, aki a tükörből visszanéz rád. Ha a lelkiismereted nyugodt, hogy mindent megtettél, hogy a munkádat hasznosan végezted” – kezdte ismertető beszédét dr. Muzsi Annabella, aki fiatal orvosként került a megyei Mentőszolgálathoz. Bukarestben végezte az orvosi egyetemet és elmondása szerint szakmai téren megjárt minden lépcsőt. Jelenleg a Beszterce-Naszód Megyei Mentőszolgálat menedzsere.

Nem könnyű vezetni! Nem könnyű tudni, hogy 150 embernek a kenyere a munkámtól függ, és mindemellett a rászoruló lakosság is. Nálunk nincs megállás. Ez a munkakőr nagyon sokat kér, de amíg van erőm csinálom. Szeretem!” – folytatta a doktornő, aki minden nehézség ellenére nagyon szereti azt, amit csinál, sőt fogalmazásából az is kiderül, hogy ez is erőt ad neki a továbblépéshez.

Szilágyi Ilona, aki a Besztercei Vadrózsa néptánccsoport oktatója is, beszédét egy fontos gondolattal indította „sosem csak magamárt teszek, hanem mindig valamiért, valakiért, általában a magyar közösségért, a magyar kultúra megmaradásáért”. Falusi emberek gyereke, falun nevelkedett, élete folyamán több pályán is helytállt, óvonőként is szerepelt, takarék pénztárnál is dolgozott, megtanult gyékényből különböző tárgyakat fonni, vásárokba járt. Az a cél vezérelte, hogy a magyar kultúráért tehessen valamit. Vásárokon a kosarai mellett, mindig ott volt a magyar viselet is, amelyre nagyon büszke. 48 éves, de úgy tekint előre, hogy az élet csak most kezdődik igazán.

Mindig úgy indultam neki, hogy majd valahogy lesz. Pörög az életem, minden nap történik valami. Sosem szabad meghátrálni, amit kitűztünk célúl, nem szabad abbahagyni, mert előbb-útóbb csak sikerül. Követni kell a belső ösztönünket!” – fogalmazott Ilona.

Az eseményen a fiatalok is kérdezhettek, elmesélték eddigi sikereiket. „Minden új lépcső egy sikert jelent” – fogalmazott dr. Muzsi Annabella. Zárásként a szervezet elnökasszonya, Toók Katalin elmondta, hogy „nem létezik olyan életpálya, hogy ne legyen siker is, és kudarc is. A nagybetűs életben millió kihívás vanMindenkinek a saját szakmája kell legyen a legfontosabb és abban tevékenykedjen szívvel-lélekkel. Akkor van sikerélményünk és a többiek is felnéznek ránk”.

Az esemény a Communitas Alapítvány támogatásával jött létre.