2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
6°C
1€
= 4.9765 lej
      
= 5.8018 lej
      
100HUF
= 1.2662 lej
      
1$
= 4.6373 lej
      

„Akinek van humora, buta már nem lehet!”

véli Kordos Szabolcs, magyar író és újságíró

 

Humorestet és miccs sütést szervezett a Besztercei MADISZ, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének és a Communitas Alapítvány támogatásával, folyó év szeptember 8-án a besztercei Magyar Ház udvarán. A „Miccs, ami nincs” nevet viselő esemény korosztálytól függetlenül, megyénk magyar lakosainak szólt, akik könnyeiket törölve élvezték az elhangzott poénokat.

Az esemény versennyel startolt, ahova négy fiatal humorista nevezett be, név szerint: Füstös Raymond (III. helyezet), Máthé Attila (I. helyezet), Ohler Róbert (II. helyezet) és Parti János (dícséret). A főnyeremény egy két személyre szóló hétvégi kirándulás volt, a hargitafürdői Ozon szállodánál, teljes ellátással, valamint a második és harmadik díjban részesülők úszás belépőket kaptak a Casa Ema uszodánál.

Az est fénypontja a Hargita megyéből származó, borzonti György Botond humorista, aki elmesélve élettapasztalait nem csupán mosolyt vagy nevetést csalt a jelenlévők arcára, hanem könnyzáport is. Hatalmas poénok és odaillő mimikák eredménye az volt, hogy közel egy óra erejéig mindenki elfelejthette mindennapi gondjait.

A délutáni esemény miccs sütéssel zárult, amely asztal köré vonzotta a jelenlévőket, nyugodt környezetet biztosítva egy jó beszélgetésre is.

Az esemény a fiatal szervezők számára a Beszterce-Naszód megyei Füge fürdőhelyiségen folytatódott, ahol sor került a kiérdemelt pihenésre.