2024. március 28. (csütörtök) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
11°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Iskolatáska program 2017

Nyolc éves az Iskolatáska névre keresztelt program, melynek köszönhetően ingyen iskolatáskához és alap tanszerekhez jutnak azok a felkészítő osztályos diákok, akik magyar nyelven kezdik el tanulmányaikat Beszterce-Naszód megyében, hála az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének.

Az iskola arra való, hogy az ember meg tanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog. Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas magyar biokémikus szavai, sokatmondók és örökérvényűek. Idén szeptember 11.-ére esett az első csengőszó, s mint már 8 esztendeje, úgy idén is, a legifjabb iskolások az RMDSZ által alapított Communitas Alapítvány, a Beszterce-Naszód megyei RMDSZ valamint az RMDSZ helyi szervezetei és önkormányzati képviselői továbbá ügyvezető elnökei támogatásának köszönhetően ingyen iskolatáskához jutottak. Besztercén az iskolatáskákat Décsei Atilla a Beszterce-Naszód megyei RMDSZ elnöke és Zoltán-Sipos Tímea a Besztercei MADISZ elnöke adta át a kis diákoknak. A megyében pedig a helyi RMDSZ elnökei juttatták el a nebulóknak, az alaptanszerekkel ellátott iskolatáskát.

Idén mintegy 80 iskolatáskát osztottak ki megyeszerte a következő településeken: Beszterce, Bethlen, Magyardécse, Szentmáté, Újős, Cegőtelke, Magyarborzás, Óradna, Vice, Apanagyfalu, Magyarnemegye, Felőr és Retteg.

 

További képeket >>> ITT <<< láthat az eseményről.