2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Gyermektáncház-tábor

      Harmadik alkalommal került megszervezésre a Szentmátéi Néptánctábor a Kéknefelejcs Néptánccsoport számára a szentmátéi iskola tanárainak, vezetőinek köszönhetően. Mivel a szentmátéi tánccsoportnak nincs koreográfusa, a szervezők kiváló ötletnek találták egy tábor megszervezését, ahol a táncosok fejleszthetik tudásukat tapasztaltabb táncosoktól tanulva, de emellett kézműves foglalkozásoknak is örülhettek, illetve népdalokat tanulhattak.

         Idén, július 03 és 09 között került sor a táborra, melyen a 35 táncos gyerek vett részt, illetve az iskola tanárai. Az ez évi tábor sokkal gazdagabbnak bizonyult úgy a programot, mint az anyagi segítséget nézve, ugyanis sikerült egy pályázatot megnyerni, melyet a BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ Zrt. hirdetett meg.

         A néptáncoktatók a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes két tagja volt. A gyerekek mezőségi táncokat tanultak (négyes, akasztós, lassú csárdás, gyors csárás, korcsos, hét lépés). A harmadik nap a dél-előtett, kikapcsolódásként a természetben töltötték, játszadozva, szalonnát sütve. A program táncházzal zárult, ahol a jókedv még inkább fokozódott, az élő zenét a Rezeda zenekar biztosította, a szülők is részt vettek és bekapcsolódtak a táncba. Az utolsó napon, elérkezett az a pillanat, melyet senki sem várt, el kellett búcsúzni az oktatóktól, ami egyesek részéről könnyek között történt meg.

         Elmondásuk szerint, az oktatók is nagyon örültek, hogy itt tölthették ezt a pár napot nemcsak azért, mert továbbadhatták tudásukat, de ők is sokmindent tanulhattak a gyerekektől és új barátokat szereztek maguknak.

Jelen rendezvényünk támogatói a BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ Zrt., a szentmátéi önkormányzat, valamint a Szentmáté Művelődési Egyesület, akiknek ezúton köszönetet mondunk hathatós segítségükért.