2024. április 23. (kedd) -
Béla
napja Beszterce
8°C
1€
= 4.9762 lej
      
= 5.7698 lej
      
100HUF
= 1.2629 lej
      
1$
= 4.6699 lej
      

Szalagavató Bál 2017

Elérkezett a várva várt pillanat. 2017 február 17-én a besztercei “Andrei Mureşanu” Főgimnázium megrendezte a XII. osztályos diákjai számára a Szalagváltó Bált, a besztercei Sportcsarnokban. Idén VIII. alkalommal tartották meg Besztercén ezt a hagyományőrző rendezvényt. Erre az alkalomra a diákok teljes odaadásukkal készültek, törekedve arra, hogy tökéletesen sikerüljön minden.

A végzős diákok osztályfőnökeik kíséretében helyet foglaltak a számukra kialakított „pódiumon”. Az ünnepi beszédek rendjén Deák Zoltán tanfelügyelő, tanító mesével „indította” útnak a fiatalokat, őt Antal Attila aligazgató megható beszéde követte, melyben kiemelte Tamási Áron szavait, miszerint: ”Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.” Ez után következett a szalag-avatás, ahol a diákok névsor szerint vonultak ki a közönség elé, hogy büszkén átvegyék a szalagokat, melyeket a hagyomány szerint ballagásig fognak viselni. A szalagok feltűzését követően a két végzős osztály vezető tanára, Gáspár Zita és Kerekes Manuela tanárnők átadták az őket megillető díszokleveleket.

 

 Előbb a XII.-B osztály vette át az okleveleket:

 

  1. Darlati Hunor
  2. Eke Loránd
  3. Forrai Csilla-Orsolya
  4. Gönczi Krisztina
  5. Hunyadi Melinda
  6. Kertész Noémi-Emőke
  7. Kiss Melinda-Izabella
  8. Kiss Szilárd-Péter
  9. Lakatos Balázs-Zsolt
  10. Orbán Balázs
  11. Pásztor Beatrix
  12. Rémán András-Edvin

13 Salánki Tímea-Ibolya

14 Szabó Krisztián-Tibor

  1. Veres Levente-János
  2. Zoltán Roland

 

Majd a XII.-H osztály következett:

 

  1. Costin Diana
  2. Dani Júlia-Angela
  3. Darlati Beatrix-Vivien
  4. Ferenczi Csaba-Zsolt
  5. Flămînd Norbert-Dorel
  6. Gönczi István
  7. Kupás János-László
  8. Márton Zsolt-Robert
  9. Mátyás Robert
  10. Nagy Andreea

11.Obán Áron-Antal

  1. Rémán Antonia-Eleonora
  2. Takács István
  3. Tatár Csaba
  4. Tatár Noémi
  5. Veres Adina-Anetta

 

Az oklevelek átadását követően a diákok kis ajándékokkal köszönték meg az osztályfőnökeiknek és az igazgató  úrnak a fáradságot, törődést és a kitartást melyet az évek során irányukba mutattak. A diákok a költészet és a zene nyelvén fejezték ki tiszteletüket és hálájukat tanáraik és szüleik iránt.

A nagy pillanat elött, a lányok Antal Annamária kíséretével és vezetésével egy kis meglepetést mutattak be. Mindenki nagyon várta már a keringőt, de hirtelen beléptek a lányok nagyobbnál-nagyobb házipapucsokkal, és egy rövid modern táncot adtak elő. Végül, de nem utolsó sorban egy kis szünet után a diákok átváltoztak mesebeli „ Hercegek” és „Hercegnőkké”. A báli keringőre Antal Annamária készítette fel őket sok türelemmel és teljes odaadással. A keringő csodálatos volt, a diákok elképesztően táncoltak, így a szülők szíve megtelt boldogsággal, szemük örömkönnyekkel. A keringőt a közönség boldogan figyelte minekutána, megteltek a pezsgős poharak, melyeket a diákoknak készítettek elő, hogy megünnepeljék ezt az alkalmat.

A koccintás után következett a szülőkkel való tánc, amely a diákok és szüleik számára is nagyon megható pillanata volt az eseménynek. Ezek után következtek, az ünnepi fényképek készítése, melyek megörökítették e csodálatos pillanatokat, és alkalom adtán vissza repítik majd az emlékek világába a rajta szereplő 2017-ben végzős diákokat.