2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
5°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Választásokra készülve

Október 24.-én hétfőn, Décsei Attila-Lehel Beszterce-Naszód megyei RMDSZ elnök, a Megyei Választási Irodában iktatta a jelölési dossziékat, a december 11.-én tartandó szenátusi és kiviselői választásokra. Mind a képviselői, mind pedig a szenátusi lista teljes. A képviselői listán 7 jelöltünk, míg a szenátusi listán 4 jelöltünk szerepel.

Décsei Atilla-Lehel az iktatás után elmondta fontos, hogy a szórvány vidék jelöltesse magát, hiszen csak így mutathatjuk meg erőnket. Minden egyes leadott szavazat számít és szükséges ahhoz, hogy elérjük az 5%-os küszöböt. Nekünk szórványban élő magyaroknak segítenünk kell a tömb magyarságot szavazatainkkal, hiszen csak így lehet biztos a parlamenti részvételünk. Esélyt kell adnunk magunknak, el kell mennünk szavazni, hogy a következő esztendők politikai harcában is befolyásoló tényező lehessünk. Amit a Szövetség elért az mind kárba veszhet azzal ha nem sikerülne a választási küszöböt elérnünk. Mi Beszterce-Naszód megyei magyarok éljünk a radnai havasok lábánál, a Mezőségen, a Szamos vagy Sajó mentén hiszünk Erdélyben, és  tudjuk azt, hogy szülőföldünk Erdély, a Jövő!

 

Képviselőjelöltjeink választási sorrendben: Antal Attila, Décsei Atilla-Lehel, Kovács Zsolt, Papp András, Vajda Szilárd, Paşca-Bíró Anna-Mária, Szilágyi Ilona.

Szenátorjelöltjeink választási sorrendben: Borsos Károly-László, Deák Zoltán, Vészi Kinga, Rémán György.