2024. április 18. (csütörtök) -
Andrea, Ilma
napja Beszterce
4°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Beszámoló

Szeretsz engem?“ címmel szervezte meg a rettegi egyházközség az idei, gyülekezeti nyári táborát az óvodás és alapiskolás korú gyermekek számára. A korábban is nagy népszerűségnek örvendő együttlét iránt ezúttal is nagy volt az érdeklődés a gyülekezethez tartozó gyermekek körében, de a szomszédos településről, Bacából is érkeztek néhányan, akik nagy örömmel kapcsolódtak be a tevékenységekbe. Magyarul beszélő ,katolikus és ortodox gyerekek is részt vettek a táborban.  A július 18 és 22 között zajló foglalkozások minden nap más történettel indultak, amelyben a hitbeli elmélyedés mellett nagy szerep jutott a kézműves foglalkozásoknak és a különböző játékoknak is. A kicsik kifestették, a nagyobbak kivágták, a még nagyobbak modellálták a történeteket. A hét központi  témáját  Jézusnak, Péterhez intézett háromszoros kérdése szolgálta ,ami köré csoportosultak a bibliai történetek. A csoportos beszélgetések alkalmával pedig előtérbe került az engedelmesség, a szeretet, az Istenre való figyelés és a neki való engedelmesség, minek jutalma nyilvánvaló volt a történetekben is.                                                                                                                                                                 

A Vakációs Bibliahét  utolsó napján  a gyerekek a  vasárnapi istentisztelet keretén belül  bemutatták a szülőknek és a gyülekezetnek egy részét mindannak, amit a héten tanultak.

         A sikeres rendezvény anyagi hátterét, szülők, nagyszülők, a rettegi egyházközség hozzájárulása és  Communitas Alapítvány hathatós támogatása  biztosította.