2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Célkeresztben – Székely Pál

Neve: Székely Pál
Született: 1950. május 14.
Családi állapota: Élettársi kapcsolatban
Végzettsége:    Kolozsváron végeztem az építészeti fakultást
Beszélt idegen nyelvek: Alapfokon német és orosz
Foglalkozása: Nyugdíjas, e mellett magánvállalkozó
RMDSZ Tagság: 1990, alapító tagja a megyei szervezetnek
Hobby: Kerékpározás, kertészkedés

     A besztercei református egyházközség oszlopos tagja, presbiter az egyház jelöltje a helyi tanácsba. A besztercei RMDSZ alapító tagja. A június 5-ei választásokon, a szövetség színeiben harmadik számú jelölt a városi tanácsosi székért. Céljai közt szerepel, a munkahelyek számának növelése, mely érdekében hazai és nemzetközi cégeket is szeretne Besztercére csábítani. Véleménye szerint minden választás sorsdöntő a magyar kisebbség számára, de különösen a helyhatósági választások, hiszen közvetlen életterünkről kell döntést hozzanak. A besztercei magyarság fennmaradásához feltétlenül szükséges az egység, hiszen közös akarattal hatékonyabban kiállhatunk nemzetiségünkért, céljaink megvalósításáért.
 

     Ki valójában Székely Pál?
     Először is RMDSZ tag vagyok, most már városi tanácsos jelölt. Ha dióhéjban kellene összefoglalnom, azt mondanám, hogy egy aktív nyugdíjas, aki a nyugdíj mellett dolgozik mint magánvállalkozó. Épületek terve-zésével foglalkozom, munkálatokat felügyelek, mint építészeti ellenőr. A református egyház keretén belül is aktívan tevékenykedek, mint presbiter. Az elmúlt években, főként a református templom felújításánál és a református gyülekezeti központ befejezésénél segédkeztem.
 
     Miért vállalta el a jelölést?
     Meg kell mondanom, hogy e felkérés kissé váratlanul ért engem is. A besztercei református egyházközség vezetőségének felkérésére vállaltam el ezt a megtisztelő feladatot. Ennek köszönhetően lettem az RMDSZ jelöltje úgymond a felekezetem részéről. Ismerem városunk gondjait. Már több mint harminc éve részt veszek városunk épületeinek tervezésében, mivel a megye tervezőirodájában dolgoztam. A beruházások zöme átment a kezem alatt, így ismerem a város helyzetét. Habár cegőtelki származású vagyok, idestova negyvenöt esztendeje élek Besztercén, város, melyet nagyon szeretek s mely e hosszú idő alatt a szívemhez nőtt.

     Melyek az elképzelései, célkitűzései?
     Amennyiben sikerül bekerülni a helyi tanácsba, célkitűzéseim változatosak, többfélék. A város gazdasági indexének növelését tűzném ki fő célul. A munkahelyek számának bővítése nagyon fontos, hiszen egy ilyen nagy város nem állhat egy vagy két nagyobb cégből.  Ezen cégek csak részben oldják meg a fiatal munkavállalók helyzetét, elhelyezését. Több befektetőre van szükség. Szeretném ha úgy külföldi, mint belföldi cégeket, vállalkozókat tudnánk Besztercére csábítani. Ez  a konkurencia növekedésével egyszersmind a  fizetések gyarapodásával járhatna.

     Mit üzen az olvasóknak?
     A kedves olvasóknak azt üzenem, hogy június 5-én menjenek el szavazni. A szavazás folyamata egyszerű és ugyanakkor nagyon fontos, hiszen egy pár perces „munkával” meghatározzuk közvetlen életterünk jövőjét. Ezen állampolgársági jogunk és kötelességünk döntheti majd el városunk és megyénk jövőjét, ezért nagyon fontos részt venni rajta.
     Bátorítom ugyanakkor az olvasókat, választókat, hogy bizalommal szavazzanak az RMDSZ-re, hisz mi bebizonyítottuk nem egyszer, hogy reánk számíthatnak, bennünk megbízhatnak. Szem előtt kell tartani azt a tényt is, hogy a besztercei magyarság megmaradásához ez feltétlenül szükséges. Ha araszolva is, de előre haladhatunk úgy tanügyi, mint szociális és egyházi téren is. Nem szabad elszakadnunk, leszakadnunk.

     Tudásommal és tapasztalatommal megválasztásom esetén, minden erőmmel azon leszek, hogy a besztercei magyar közösséget építsem, szolgáljam.