2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
12°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Karácsonyvárás

Karácsonyvárás az RMDSZ Nőszervezetével
 
Besztercén karácsony előtt is zsong a ház, a gyermekzsivajtól igazi karácsonyi hangulat uralkodik a beszterceiek által jól ismert Magyar Házban.  A Karácsonyvárás elnevezésű programot az RMDSZ besztercei Nőszervezete kezdeményezte. A foglalkozás gyerekeknek szól, péntektől, december 18-tól, szerdáig december 23-ig minden hétköznap délelőtt színes programot ajánlunk a gyerekeknek: színezés, rajzolás, papírhajtogatás, képeslapkészítés, mind mind a karácsony hangulatában. De lehet karácsonyi mesét is nézni, közös játékban részt venni, énekelni, játszani, társasozni.
A program legsikeresebb napja a pénteki nap volt, amikor az elemi iskolások szép számban megjelentek, de jöttek az óvódások is, így közel 60 gyermek ügyeskedett a Magyar Házban lebonyolított programon. Nagy örömmel fogadtuk kedden Nyilas Erika vallástanárt, aki szülővárosában és környékén hasonló csoportfoglalkozásokat tart, szép karácsonyi énekeket tanított, bibliai történetet mesélt, és érdekes, interaktív játékokkal örvendeztetett meg kicsiket és nagyobbakat.
A program célja kétirányú: egyrészt a gyermekek fejlesztése, kézügyességének kiaknázása és finomítása, a csoportos tevékenységekben való bekapcsolása, de a szülőknek is remélhetőleg segítség, hogy biztonságban tudhatják csemetéiket, akár egy rövid időre is. A program támogatója a Communitas Alapítvány.