2024. április 18. (csütörtök) -
Andrea, Ilma
napja Beszterce
5°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Mi is láttuk az „Árgyélus királyfi” küzdelmét!

A szórvány megmaradása és életének színesebbé-magyarabbá tétele a 2015-ös év sokszor felelevenített és megvitatott témája volt. Szinte ezeknek a konferenciáknak, megbeszéléseknek sorába illeszthető a Beszterce-Naszód megyei bethleni iskolások látogatása a  Kolozsvári Magyar Operaelőadására. Az „Árgyélus királyfi” című operamese éppen azt kínálta az érdeklődőknek ami összeköti a színpadi játékot  a klasszikus zenével. Kiemeljük a klasszikus zenét, hiszen a sok „videoklip” nem erről szól.  A divatosan hangzó de  igazán „interaktív” előadás nagyon sikeresen kapcsolta be a gyerekeket a színpadi események sorába maximális figyelem-összpontosítást biztosítva.

         A bethleni pedagógusok és a Bethlen Egyesület közös munkájának eredményeként több mint 5o tanuló vett részt e nagyon sikeres vasárnap délelőtti rendezvényen. Nemcsak a tanulók vidám és nevetéssel teli utólagos megbeszélése töltötte be a hazautazás zsivaját, hanem a pedagógusok szakmai megbeszélése is, amely a látottak margójára írva bizonyítja a kulturális esemény  hasznosságát.

       A jó hangulatot fokozta a vidám nótázás is, amelyet Kerekes Jolán nyugalmazott tanárnő vezetett.

        A Communitas Alapítvány anyagi támogatása ismét meghozta azt a plusz értéket, amelyért létrehozták és az évek során következetesen tett.

        A Bethlen Egyesület és a bethleni iskolásközösség nevében köszönjük a lehetőséget!

… és néhány fénykép