2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Mikulás kicsiknek és nagyoknak

A besztercei Andrei Mureşanu Főgimnázium diákjai ez évben is bebizonyították, hogy szorgalmas, ügyes és szófogadó gyerekek voltak, ezért a Besztercei Magyar Diáktanács és a besztercei MADISZ Mikulása immár negyedik alkalommal, megjutalmazta őket. Mint minden évben kicsik és nagyobbak, jók és rosszabbak, mindenki türelmetlenül várja, hogy Mikulás napjára virradjon, amikor cipőcskéjét megtekintve egy kis ajándékot vesz észre, mely csak arra vár, hogy minél hamarabb kibontsa gazdája.  A 0-IV. osztályos diákok, tudva, hogy a Mikulás meg fogja őket látogatni, összegyűltek a kisiskola tornatermében és énekelni kezdtek, ily kedves és barátságos hangulatban várva őt. A sok csengő, vidám hang elárasztotta a termet és azt hirdette, hogy elérkezett az év legszebb időszaka, melyben mindenkinek jobbnak kell lenni, és nemcsak azért, hogy ajándékot kaphasson. E megható, kellemes légkör a legkisebbektől a legnagyobbakig, diákokat, tanárokat, mindenkit.

     Az éneklés közepette hirtelen megnyílt az ajtó és belépett az, akire mindannyian vártak, a Mikulás. A nagyobbak örültek, a kisebbek pedig ámulva nézték a hosszú, fehér szakállú, kedves bácsit, aki helyet foglalva a terem közepén végignézte a kis mosolygós arcokat és érdeklődni kezdett arról, hogy ki mennyire volt jó vagy éppenséggel rossz ez évben. Ekkor a diákok osztályonként felsorakozva igyekeztek meglepni és örömöt szerezni a Mikulásnak vidám énekeikkel, verseikkel.

     A kis előadásukat követően mindenki odament a Mikulás elé és kapott tőle egy kis ajándékot, mely gyümölcsből, édességből, üdítőből és egy kis mikulásfigurából állt. A Mikulás nem egyedül érkezett a gyerekekhez, a Besztercei Magyar Diáktanács szorgos diákjai kísérték el, akik segítségül szolgáltak neki az ajándékok átadásában. A gyerekek nagyon megörültek az ajándéknak és megígérték a Mikulásnak, hogy legalább ilyen jók lesznek az elkövetkezendő évben és sok szeretettel várják őt jövőre is.

     A program célja természetesen az,hogy a nemrég újjáéledt a Besztercei Magyar Diáktanácsot minél  jobban megismertesse főleg a diákokkat.A Mikulás kicsiknek és nagyoknak nevezett rendezvény az Andrei Muresanu főgimnázium keretén belül és a besztercei öregotthonban zajlik le. A rendezvény legfőbb célja az, hogy a generációk közötti hasadékot betöltse, ugyanis később majd mindannyian meglátogatták az idősebbeket az öregotthonban . A BMDT tagjai  finom kaláccsal és meleg teával kínálták meg őket. Mosolyt próbáltak csalni arcukra és azt szeretnék, hogy eszükbe jusson a saját gyemekkoruk, mikor még hozzájuk is ellátogatott az öreg Mikulás. A lényeg az, hogy mindenki boldog lehessen ezen a napon, hiszen a Mikulás megajándékozza az embereket és boldogságot szerez számukra.  A program fő támogatója a Communitas Alapítvány volt, akire a besztercei magyar diákság mindig számíthat, ha valamit szervezni  akar.