2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
16°C
1€
= 4.9695 lej
      
= 5.8126 lej
      
100HUF
= 1.2621 lej
      
1$
= 4.6078 lej
      

Gimnazisták Őszi Olimpiája

Az Őszi Olimpia Besztercén az „Andrei Mureşanu” Főgimnázium IV-VIII. osztályos diákjainak szervezett esemény, amit a besztercei magyar tagozat diáktanácsa szervezett és melynek a fő célja, hogy a gimnazista diákok iskolás életét színesebbé tegye, ezenkívül a nagyobb diákok számára is remek alkalom az ismerkedésre, a kikapcsolódásra és szórakozásra. A verseny próbái az iskola diákjainak javaslataiból voltak kiválasztva, ezáltal is népszerűsítve ezt. Az  Őszi Olimpia Besztercén megszervezésére 2015  november 18-án került sor, helyszíne pedig a besztercei Andrei Muresanu Főgimnázium udvara, sportpályája és tornaterme volt.

     Az olimpián 8 csapat vett részt, kettő, melyben 6 diák volt és 6 csapat, melyben 5 diák volt. A csapatok 15 próbán estek át. Ezekből érdemes kiemelni a zsákbanugrást, a honfoglaló székpróbát, célbadobás, lepedőspróba, színjátszás, aknamező,kötélhúzás, lufis vetélkedő meg sok más érdekesnél érdekesebb feladat, amit a kisebb tanulók lelkesen teljesítettek. A próbák lebonyolítása után a versenyzőket üdítő és ropi  várta. A három legügyesebb csapatot díjazták. Az első helyezet két könyvet, egy kis és egy nagy csokit kapott, a második és harmadik pedig egy-egy könyvet, egy-egy kis és egy-egy nagy csokit kaptak. Minden versenyző kapott emléklapot.A rendezvényen  a diáktanácsosokat  Antal Attila magyar szakos igazgató segítette,aki mindig támogatja a B.M.D.T  ötleteit. A rendezvény  sikeres lebonyolításában Sztankovszky Enikő Zsuzsanna és Fodor Erika tanárnők is jeleskedtek.

     A BMDT  külön köszöni a Communitas Alapítványnak is az anyagi támogatást, kihangsúlyozva, hogy mindig lehet számítani részükről a segítségre, mint ahogy az elmúlt időszak bizonyítja.