2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
4°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Az Almavirág egyesület kulturális tevékenységei

Az Almavirág Egyesület néptánccsoportja és felnőtt tagjai, az idei évben gazdag kulturális eseményeken vettek részt.
 
2015. január 10-én farsangi bált rendeztek, ahol az egyesület fiataljai vidám jeleneteket és mezőségi táncokat mutattak be.
A bálon jelen voltak a Melles patak menti települések tagjai. Reggelig tartó vigadozás volt, ahol lehetőség adódott arra is, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak a kicsiny szórvány fiataljai.
Március 15-e alkalmából, a besztercei RMDSZ ünnepi műsorán tánccal, népdallal köszöntötték, emlékeztek a forradalom hőseire.
Április 24-25-én Egyesületünk 16 tagja a ceglédi (Magyarország) Szent Kereszt Gimnázium által szervezett Iskolanapokon vett részt, ahol 2 alkalommal a városi színház termében mezőségi táncot és népdalokat mutattak be igen nagy sikerrel. Június 26-án és július 26-án  bethleni és a tacsi napokon is pörgött a szoknya, dobbant a csizma és szólt a dal ifjaink ajkáról.
Szellemi feltöltődésüket szolgálta a július 22-ei és az augusztus 12-ei buszos kirándulás -Málom-Dés-Bonchida-Cegő-Beszterce, valamint a  Almásmálom-Radnaborberek, ahol a települések nevezetességeivel ismerkedtek, Radnaborbereken a Reményik emlékházat látogatták meg.
Tartalmas időszakot tudunk magunk mögött, tanultunk, ismerkedtünk, közösségünket erősítettük. Mindezt a Communitas Alapítvány segítségével volt lehetséges, ugyanis 2 pályázatunkat is támogatták. Ezúton is megköszönjük a segítséget.