2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9761 lej
      
= 5.7878 lej
      
100HUF
= 1.2649 lej
      
1$
= 4.6567 lej
      

II. MADISZ Biciklitúra – az egészséges életmódért

Az egészséges életmód, mint fogalom elterjedt a XXI. században. Ennek különböző megvalósulási formáit észlelhetjük akár köreinkben is. A Besztercei MADISZ eleget téve az egészséges életvitel irányelvének, újabb sikeres Biciklitúrát szervezett, amely egy figyelemfelkeltő kampányként zajlott le: az egészséges életmódért. Az esemény Beszterce városban és környékén zajlott folyó év május 12-én, melybe ötven, különböző korcsoportbeli személy, kapcsolódott be.

A túra délutáni órákban startolt, amikor is a fiatalok a Korzón (Liviu Rebreanu sétálóutca) felállított színpad mellett gyülekeztek, ahonnan rendőri kíséretben nekivágtak a 28 km-es útnak, a következő útvonalon: Piactér – Alsóújutca (George Coşbuc) utca – Mihály (Alexandru Odobescu) utca – Parcului utca – Park – Gyár (Vasile Conta) utca – Köszörűs (Constantin Roman Vivu) utca – Luther (General Grigore Bălan) utca – Luther (Calea Moldovei) utca – Aldorf (Unirea) negyed – Pinták (Slătiniţa), itt tervezték a szervezők az első megálló színterét. Továbbindulás a következő útvonalon: Pinták (Slătiniţa) – Aldorf (Unirea) negyed – Luther (Calea Moldovei) – Lucian Blaga utca – Drumul Cetăţii utca – Poligonului utca – Schullerwald erdő, a második megálló helyszíne. Ezt követően indulás Schullerwald erdő: Poligonului utca – Drumul Cetăţii utca – Szépnyíri (Drumul Sigmirului) utca – Kálvin (Independenţei) utca – Mihály (Alexandru Odobescu) utca – érkezés a Magyar (Nicolae Titulescu) utcai székházhoz.

A startnál a szervezők egy kis cukrot adtak a versenyzőknek, hogy megelőzzék a másnapi kellemetlenségeket, az izomlázat. Továbbá a minden pihenőnél a biciklisták rendelkezésére állt víz és gyümölcs.

Az eseményen részt vett Antal Attila, mint Beszterce város helyi tanácsosa, illetve mint az Andrei Mureşanu Főgimnázium magyar szakos aligazgatója, valamint a főgimnázium pedagógusai is, Zoltán Roland, a Besztercei Magyar Diáktanács elnöke és Zoltán-Sipos Tímea, mint a szervező szövetség elnöke.  

Az esemény befejezésekor a szervezők finom magyaros gulyással várták a biciklistákat a Besztercei Magyar Házban.

Pozitív reakcióként könyveltem el azt a tényt, hogy idén megnőtt a résztvevők száma az eseményen. Amint az iskolában és a Besztercei MADISZ köreiben is észleltem egyre összetartóbbak a diákok és a fiatalok, ami a II. MADISZ Biciklitúrán is megnyilvánult. Számomra ez csak biztató lehet a jövőre nézve, az elkövetkezendő besztercei magyar közösségre nézve. Összetartva a besztercei köznapi életben is, megmaradhatunk a város értékes részeként.” – nyilatkozta Antal Attila, városi tanácsos.

 „Örvendek, hogy idén az idő is velünk tartott és ez alkalommal még többen bekapcsolódtak. Nekünk, szervezőknek ez szükséges, hogy lássuk azt, hogy van kinek, kiért és miért szervezni különböző eseményeket. Közösségünk ismét bebizonyította, hogy számára fontos az egészséges életmód, úgy a kicsiknek, mint a nagyoknak, hiszen a hét évestől a hetven évesig bekapcsolódtak az esemény sikeres lebonyolítása érdekében!” – fogalmazta Zoltán-Sipos Tímea, a Besztercei MADISZ elnöke.

Mint a Magyar Diáktanács elnöke egyik legfontosabb hivatásom, hogy összetartsam a magyar diákokat, fiatalokat. Az ilyen és hasonló iskolán kívüli tevékenységeken való részvétel energiával tölt fel bennünket. Együtt vagyunk, együtt töltjük el a szabadidőnket és jól érezzük magunkat! Nem is kell több.” – vélte Zoltán Roland, BMDT elnök.