2024. március 28. (csütörtök) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

BMDT Focikupa

  1. április 23-án az Andrei Muresanu Főgimnáziumban működő Besztercei Magyar Diáktanács kezdeményezésére ismét sor került a BMDT Focikupa megszervezésére. A hagyománynak megfelelően, a rendezvény műfüves pályáján zajlott 14:00 órai kezdettel. Idén a IX.B, IX.H, X.B, X.H, XI.B, XI.H, XII.B és XII.H osztályok csapatai jelentkeztek a focikupára. Egy időben két mérkőzés zajlott, a két egymás melletti pályán. Az első két meccs a X.B-XII.B (3-0) és a XI-IX (2-0) között tanulók között folyt le, melynek eredményeképpen a X-ik és a XI-ikes csapatok kerültek ki győztesen, 3-3 pontot szerezvén. A X. osztályos csapat 3 mérkőzést, a XI.-ik és a XII.B egy mérkőzést, a XII.H pedig minden mérkőzést megnyert.  

Minden csapat igyekezett a lehető legjobban bizonyítani. A diákok fáradhatatlannak tűntek, a nyári meleg dacára is hűségesen szaladtak céljuk elérése érdekében, e cél a labda hálóba való juttatása volt. A szurkolók sem hiányozhattak, akik bátorító kiáltásokkal biztatták kedvenceiket. Végül, a döntő megmérettetés után a XII.H csapata lett a győztes, s egyben a BMDT Focikupa nyertese. Emellett, Balogh Alpár, a győztes csapat egyik játékosa, 10 góllal kiérdemelte a  Gólkirály címet. A második helyezést a tizedik osztályos diákok érték el. A torna végén senki sem mondhatta, hogy veszített, hiszen jutalmul mindenki érméket, pólókat kapott, a győztes csapat pedig kupát. A rendezvényt csapatképekkel zárták. A győztesek a Besztercei Magyar Diáktanács csapatával együtt egy felejthetetlenül kellemes délutánt töltöttek a Bethleni lovardában, majd szabadtéri sütéssel fejezték be a napot.

            Köszönet jár a rendezvény támogatójának a Communitas Alapítványnak is .

Ez egy olyan esemény, amely már hagyományossá vált az Andrei Muresanu Főgimnázium magyar tagozatának rendezvényei között, hiszen évről-évre megszervezzük, mivel a sport, a mozgás egy egészséges életmódot biztosít.” – összegezte Zoltán Roland, a BMDT elnöke.