2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
11°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Folytatódnak a tisztújító közgyűlések megyénkben

    Új elnök a tekei RMDSZ szervezetének élén – tisztújító közgyűlést tartottak április 30-án Tekében, 30 személy jelenlétében. Az ülés napirendi pontjai közé tartozott a leköszönő elnök, Magyarosi János beszámolója, elnökválasztás, valamint különfélék. A leköszönő elnök tartalmas beszámolóját, a Mihálci János (helyi tanácsos 2012-2014 között) beszámolója követte, amikor is ismertették a 2014-es európai parlamenti és elnökválasztás eredményeit helyi szinten, továbbá a különböző kulturális eseményeken való részvételt, karácsonyi- és húsvéti bálok szervezését, néptánccsoport helyzetét, oktatási helyzetképet, valamint az egyházak támogatását Tekében és a hozzátartozó falvakban. Ezt követően egy javaslat volt az új elnök irányába, Mihálci János, akit a jelenlévők egyhangúlag megszavaztak.

Az új elnök ismertette az új elnökséget: Kis Ilona, Biró Enikő, Magyarosi János, Szőcs Márta, Pap Ferenc, Barabás Ferenc. A közgyűlés egyöntetűen elfogadta. Az elhangzott hozzászólásokat követően Mihálci János, 21 pontban ismertette javaslatait a jövőre nézve, mint a tekei RMDSZ szervezetének új elnöke. A részletes tanácsosi beszámoló és a 21 pontban összefoglalt programtervezet a Besztercei Híradó következő lapszámában olvasható.

Jelen volt: Décsei Atilla, megyei elnök, Zoltán-Sipos Tímea, helyi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök.

 ****

 

Füstös Attilának szavaztak bizalmat két éves mandátum betöltésére a rettegi RMDSZ élén május 10-én több mint húsz személy jelenlétében. A tisztújító közgyűlés a napirenden lévő elnöki beszámolóval startolt, amikor a tizenhat évig elnökségi tisztséget betöltő Antal János összegezte a szervezet eddigi tevékenységét: a választásokon elért eredményeket községszinten, az Ifjúsági Karaván lebonyolítása, pénzügyi beszámoló stb. Ismertette szándékát, miszerint személyes okok miatt nem vállalja tovább az elnöki tisztséget. Ennek következtében egy javaslat született az új elnök irányába, Füstös Attila, akit egyhangúlag megszavaztak a jelenlévők. Füstös Attila jelenleg Retteg község helyi tanácsosa.