2024. április 24. (szerda) -
György
napja Beszterce
8°C
1€
= 4.9762 lej
      
= 5.7698 lej
      
100HUF
= 1.2629 lej
      
1$
= 4.6699 lej
      

Beszterce-Naszód megye támogatja Kelemen Hunort

Ülésezett a Beszterce-Naszód Megyei Küldöttek Tanácsa február 20-án, a Református Gyülekezeti Központban, ahol közel 70 személy jelenlétében öt napirendi pont kifejtésére került sor, Kelemen Hunor, szövetségi elnök jelenlétében.

A szövetségi elnök kifejtette, hogy „25 éve az RMDSZ olyan dolgokkal foglalkozik, amelyek az emberek problémáiról szólnak,  olyan kérdésekkel foglalkozzik, amelyek minden családnak, minden közösségnek létfontosságú, mint gazdasági, szociális, oktatási, egészségügyi kérdésekkel”, továbbá hozzátette azt is, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetségre számítani lehet bármilyen téren, a legkisebb településtől a legnagyobbik településig.

Fehér Gábor, MKT elnök ismertette a Küldöttek Tanácsának 2014-ben kifejtett tevékenységét. Ezt követően Décsei Atilla, megyei elnök beszámolt arról, mit sikerült elérnie a megyei szervezetnek az elmúlt évben kihangsúlyozva azt, hogy „egy teli évet tudhatunk magunk mögött, úgy politikai, mint társadalmi és kulturális szempontból.

 

       A jelenlévő testület titkos szavazás által megválasztotta az RMDSZ áprilisi Kongresszusán résztvevő megyei képviseletet is, továbbá a látható többség megerősítette az Állandó Tanács február 18-án hozott döntését, mely szerint támogatja az új elnöki mandátumért induló Kelemen Hunort.

25 éves a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Az elmúlt 25 esztendő elsősorban az erdélyi magyar embereknek az érdeme. Nekik kell köszönetet mondanunk. Ugyanúgy azoknak is, akik megalapították a szervezetet, akik megtervezik és dolgoznak az RMDSZ-ért, önkormányzati képviselőknek, polgármestereknek, alpolgármestereknek, akik a közösségi munkát vállalták, egyházaknak, hiszen a velük való partnerség a legerősebb kell legyen és a civil szervezeteknek, mert civil háttér nélkül, önszerveződő háttér nélkül azt gondolom, hogy a politikai képviselet sem lehetséges hosszú távon.” – fejtette ki Kelemen Hunor, szövetségi elnök.