2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
5°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Szülői értekezlet a különálló magyar iskoláért

Első alkalommal tart közös szülői értekezletet az Andrei Mureşanu Főgimnázium magyar tagozata bevonva a tanácskozásba úgy az elemi osztályosok, mind a gimnáziumi diákok szüleit. Az értekezlet helyszíne a Református Gyülekezeti  Központ, időpontja szeptember 25. (csütörtök), 17:00 óra. A ülésen több témáról lesz szó:

  • Jelenlegi tanügyi helyzet (oktatók, tankönyvek stb.)
  • Különálló magyar iskola tervének bemutatása

A különálló magyar iskola beindításához szükséges elsődleges lépések már megtörténtek. Azzal a tervvel nézhetünk szembe, hogy a 2015-2016-os tanévvel kezdődően sikerül majd egy különálló magyar iskolába vonulni.

Jelen lesznek: az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének képviselői, Beszterce történelmi egyházainak képviselői.

Szeptember elsején született az ötlet. A református egyház képviselőjével, András Péter lelkipásztorral megbeszéltük, aki helyszínként felajánlotta a Református Gyülekezeti Központ tanácstermét.” – részletezte Antal Attila, az Andrei Muresanu Főgimnázium aligazgatója, Beszterce városi tanácsosa, majd hozzátette „közösen az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetével, a civil szervezetekkel, történelmi egyházainkkal megtörténtek az első lépések, és most a szülőket is be szeretnénk avatni, mert a szülők, azok akik elsődlegesen is érintve lesznek a következő tanévtől kezdődően.