2024. március 28. (csütörtök) -
Gedeon, Johanna
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9730 lej
      
= 5.8167 lej
      
100HUF
= 1.2583 lej
      
1$
= 4.6085 lej
      

Iskolatáskák immár ötödjére

Szeptember 15-e egy fontos dátum minden iskolás számára, azt jelzi, hogy beköszöntött egy újabb tanév. A csengő hangjára újra megteltek a magyar tannyelvű iskoláink a diákok zsongásával, kíváncsiskodó elsősökkel, akik ezután sok időn keresztül a tudásvágy által vezérelve fognak elmélyülni az ábécéskönyv tanulmányozásába.

Erre a kivételes alkalomra, és ezután is a kisiskolások jó barátja lesz a füzet és a toll mellett, az iskolatáska. Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete ismét megpróbálta színesebbé tenné ezt a különleges alkalmat, hiszen immár ötödik alkalommal valósította meg az Iskolatáska programot megyeszinten, amikor minden első osztályba induló kisgyereknek egy alaptanszerekkel felszerelt iskolatáskát adott ajándékba.

Beszterce-Naszód megyében idén 92 első osztályos gyerek lépheti át új iskolatáskával a magyar tanintézmények kapuját. Az Andrei Mureşanu Főgimnázium első osztályos gyerekeinek Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke és Antal Attila, az intézmény aligazgatója, Beszterce város tanácsosa adta át az iskolatáskákat.

Amikor az Iskolatáska program elindult, azt reméltük, hogy hosszú jövője lesz, és itt vagyunk 2014-ben, amikor már ötödik alkalommal tudunk örömöt szerezni a kis elsősöknek. Örömömre idén sokkal több gyerek lépte át az első osztály küszöbét, mint a tavaly. Az elmúlt évben 78 elsős diák volt, az idén viszont tizennégy diákkal több. E nagy népszerűségnek örvendő program megvalósításáért köszönet jár az újabb összefogást tanúsító megmozdulásnak, hiszen a program lebonyolításához szükséges anyagiakat egyrészt a Communitas Alapítvány biztosította, másrészt megyeszinten az RMDSZ által tisztségbe juttatott tanácsosok, polgármester, alpolgármesterek, dekoncentrált intézményvezetők, illetve az ügyvezető elnökség tagjai által felajánlott adományok fedezték.

Minden ügyes, magyar elsőosztályos diáknak, akik magyar nyelvű oktatásban részesülnek sok sikert kívánok. Ismerkedjetek meg a betűk és a számok világával, habár egy kicsit már ismerős a helyzet.” – fogalmazott Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke.

Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete egy sikerekben gazdag tanévet és sok jó eredményt kíván az iskolásoknak, tanítóknak és szülőknek egyaránt.