2024. április 20. (szombat) -
Tivadar
napja Beszterce
13°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Mikulás a kicsiknek

Mint minden évben kicsik és nagyobbak, jók és rosszabbak, mindenki türelmetlenül várja, hogy Mikulás napjára virradjon, amikor cipőcskéjét megtekintve egy kis ajándékot vesz észre, mely csak arra vár, hogy minél hamarabb kibontsa gazdája.

          A besztercei Andrei Mureşanu Főgimnázium diákjai ez évben is bebizonyították, hogy szorgalmas, ügyes és szófogadó gyerekek voltak, ezért a Besztercei Magyar Diáktanács és a besztercei MADISZ Mikulása immár második alkalommal, megjutalmazta őket.

      A 0-IV. osztályos diákok, tudva, hogy a Mikulás meg fogja őket látogatni, összegyűltek a kisiskola tornatermében és énekelni kezdtek, ily kedves és barátságos hangulatban várva őt. A sok csengő, vidám hang elárasztotta a termet és azt hirdette, hogy elérkezett az év legszebb időszaka, melyben mindenkinek jobbnak kell lenni, és nemcsak azért, hogy ajándékot kaphasson. E megható, kellemes légkör a legkisebbektől a legnagyobbakig, diákokat, tanárokat, mindenkit magával ragadott.

          Az éneklés közepette hirtelen megnyílt az ajtó és belépett az, akire mindannyian vártak, a Mikulás. A nagyobbak örültek, a kisebbek pedig ámulva nézték a hosszú, fehér szakállú, kedves bácsit, aki helyet foglalva a terem közepén végignézte a kis mosolygós arcokat és érdeklődni kezdett arról, hogy ki mennyire volt jó vagy éppenséggel rossz ez évben. Ekkor a diákok osztályonként felsorakozva igyekeztek meglepni és örömöt szerezni a Mikulásnak vidám énekeikkel, verseikkel.

           A kis előadásukat követően mindenki odament a Mikulás elé és kapott tőle egy kis ajándékot, mely gyümölcsből, édességből, üdítőből és egy kis mikulásfigurából állt. A Mikulás nem egyedül érkezett a gyerekekhez, a Besztercei Magyar Diáktanács szorgos diákjai kísérték el, akik segítségül szolgáltak neki az ajándékok átadásában. A gyerekek nagyon megörültek az ajándéknak és megígérték a Mikulásnak, hogy legalább ilyen jók lesznek az elkövetkezendő évben és sok szeretettel várják őt jövőre is.

          A program szervezői a Besztercei Magyar Diáktanács és a besztercei MADISZ.