2024. április 25. (csütörtök) -
Márk
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

János Vitéz, avagy a hős gyönyörűséges utazása és csodálatos megérkezése

János Vitéz képekben!

Mezőségi turnét tartott a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Beszterce-Naszód megyében, október 13-16 között, amikor egy mindenki által ismert és kedvelt műsort adtak elő kicsit másként „János Vitéz, avagy a hős gyönyörűséges utazása és csodálatos megérkezése. Táncos képek kicsiknek és nagyoknak Petőfi Sándor műve nyomán. Baka Gábor rendező közös játéka a Hargita Együttes tánckarával.” Igazgató: András Mihály. A turné Hargita Megye Tanácsának Összetartozunk közösségépítő programja keretében valósult meg.

A turné ideje alatt négy településre látogattak el, október 13-án Mezőköbölkút, október 14-én Tacson, október 15-én Bethlenben, valamint október 16-án Cegőtelke töltötte be a házigazda szerepet, de a műsor varázsa odacsalogatta a szomszédtelepülések lakosait is.

Az előadás alapja Petőfi Sándor műve, János vitéz, de a színpadra elevenített műsorban a modernkor és a hagyomány összefonódásának lehettünk tanúi. Az előadók figyelemmel kezeltek minden apróságot és az egy órás műsor ideje alatt sikerült elfeledtetni a nézők kisebb-nagyobb gondjait, hisz a teremben úrrá lett a nevetés, a jókedv. Ámbár előadásmódja eltért a megszokottól János vitéz előadásoktól, sikerült bemutatni a való történetet, sikerült elröpíteni a jelenlévőket egy olyan korba, ahol a lehetetlen is kézzelfoghatóvá válik.