2024. április 20. (szombat) -
Tivadar
napja Beszterce
1°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Iskolatáska immár negyedik alkalommal

Eljött az ősz és megkezdődött egy újabb tanév. A csengő hangjára újra megteltek a magyar tannyelvű iskoláink a diákok zsongásával és a félénk kíváncsiskodó szemekkel az iskola kapuit átlépő elsősökkel, akik ezután sok időn keresztül a tudásvágy által vezérelve fognak elmélyülni az ábécéskönyv tanulmányozásába. Erre a kivételes alkalomra, és ezután is a kisiskolások jó barátja lesz a füzet és a toll mellett, az iskolatáska.

Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete immár negyedik alkalommal valósította meg az Iskolatáska programot megyeszinten, amikor minden első osztályba induló kisgyereknek egy alaptanszerekkel felszerelt iskolatáskát adott ajándékba. Beszterce-Naszód megyében idén 78 első osztályos gyerek lépheti át új iskolatáskával a magyar tanintézmények kapuját.

 „Négy esztendővel ezelőtt, amikor az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete elindította az Iskolatáska programot, nagy reményt fűztünk hozzá, hogy az indítványozás hosszú jövőnek néz elébe. Szerencsére ez így is lett, hiszen ez már a negyedik év, amikor sikerül alaptanszerekkel felszerelt iskolatáskával megajándékozni minden magyar nyelvű oktatásban részesülő első osztályos diákot. E nagy népszerűségnek örvendő program megvalósításáért köszönet jár az újabb összefogást tanúsító megmozdulásnak, hiszen a program lebonyolításához szükséges anyagiakat egyrészt a Communitas Alapítvány biztosította, másrészt megyeszinten az RMDSZ által tisztségbe juttatott tanácsosok, polgármester, alpolgármesterek, dekoncentrált intézményvezetők, illetve az ügyvezető elnökség tagjai által felajánlott adományok fedezték.” – nyilatkozta Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke.

Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete egy sikerben gazdag tanévet és sok jó eredményt kíván az iskolásoknak, tanítóknak és szülőknek egyaránt.