2024. április 24. (szerda) -
György
napja Beszterce
8°C
1€
= 4.9761 lej
      
= 5.7878 lej
      
100HUF
= 1.2649 lej
      
1$
= 4.6567 lej
      

Rettegen az Időutazó

Az időutazó“ címmel szervezte meg a rettegi egyházközség az idei, gyülekezeti napközis táborát az óvodás és alapiskolás korú gyermekek számára. A korábban is nagy népszerűségnek örvendő együttlét iránt ezúttal is nagy volt az érdeklődés a gyülekezethez tartozó gyermekek körében, de a szomszédos településről is érkeztek néhányan. Az augusztus 12-18 között zajló foglalkozások minden nap más történettel indultak, amelyben a hitbeli elmélyedés mellett nagy szerep jutott a kézműves foglalkozásoknak és a különböző játékoknak is. A kicsik kifestették, a nagyobbak kivágták, a még nagyobbak modellálták a történeteket. A csoportos beszélgetések alkalmával pedig előtérbe került az engedelmesség, a becsületesség, a megbocsátás, a feltámadt  Jézusra való odafigyelés és az is, hogy miként lehet a mennyország lakójává válni. Jézus mondja: „Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet, senki sem mehet az Atyához, csakis Énáltalam. Jn 14,6” Ez az ige volt a hét központi üzenete is, ami köré csoportosultak a bibliai történetek. A tevékenységekbe bármelyik nap be lehetett kapcsolódni.                                                            

Kedden vendégeink voltak a besztercei Madisz tagjai is, akik munkacsoportos tevékenységeik keretében megörvendeztették az egybegyűlt gyermekeket, felnőtteket egyaránt. A Vakációs Bibliahét  utolsó napján  a gyerekek a  vasárnapi istentisztelet keretén belül bemutatták a szülőknek és a gyülekezetnek egy részét mindannak, amit a héten tanultak.

           A sikeres rendezvény anyagi hátterét a szülők, nagyszülők, a rettegi egyházközség valamint a Communitas Alapítvány biztosították.