2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

„Mi van a bot a másik végén?”

   Őseink idejében a horgászat egyik fő táplálékszerzés formája volt, amelyik az idők során változott. Napjainkban a halászás célja a kikapcsolódás a természetben. Emellett vannak akik sportágként kezelik, ennek amatőr vagy profi módját űzik. A horgászatkedvelők számára szervezte meg a besztercei MADISZ az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezet támogatásával a II. MADISZ Horgászversenyt Tacson, folyó év július 26-28 között.

A háromnapos rendezvényen kilenc csapat, avagy tizennyolc versenyző mérte össze horgászati képességeit: 97 Pálinka – Marosi Zsolt és Hadnagy Csaba, Davis Luna – Szakács Zoltán és Lukács József, Szentmáté – Szabó László és Craciun Tibor, Cobra – Köő Zsolt és Fülöp Norbert, „Legjobbak Ponty” Team – Köő Margaretta és Szilágyi János-György, Piros Tulipán – Zoltán Attila és Zoltán Dávid, D&G Carp Team – Décsei Atilla és Gálfalvi Zsolt, Tolty – Tokos Tibor és Tokos Olga, Neve nincs csapat – Zoltán Albert és Bondár Tibor. Ámbár a halászat volt előtérben, a résztvevőknek alkalmuk volt kikapcsolódni, és amint Décsei Atilla, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke, a D&G Carp Team csapának versenyzője nyilatkozatában összefoglalta „ez az összejövetel a magyar halászoknak szól, olyan rendezvény, ahol összetartozásról, összefogásról beszélhetünk, ami számunkra fontos, mert így megismerkedhetünk, elbeszélgethetünk és a mindennapi gondokat ily módon el tudjuk felejteni”.

A horgászok 18:00 órakor érkeztek, regisztráltak és felállították sátraikat, majd 19:00 órától a halak etetése állt a programban, végül pedig elkezdődött a verseny, amelyik vasárnap reggel 08:00 óráig tartott. Ez idő alatt a horgászok megpróbáltak a legjobban teljesíteni, a legnagyobb halat kifogni, valamint minél nagyobb mennyiségű halat csalni a hálóba. Minden csapat különböző horgászati technikákat alkalmazott, a „Legjobbak Ponty” Team csapata „ízesített puliszka epres joghurttal, árpával, kásával, lencsével, házilag készített” csalikkal próbálta hálóba csalni a halakat, nyilatkozta Köő Margaretta. Eredményhirdetéskor a felállás:

  1. helyezet: Neve nincs csapat – Zoltán Albert és Bondár Tibor – 14,42 kg hal
  2. helyezet: Szentmáté csapat – Szabó László és Craciun Tibor – 8 kg hal

III. helyezet: 97 Pálinka csapat – Marosi Zsolt és Hadnagy Csaba – 5,3 kg hal

Dicséret: D&G Carp Team csapat – Décsei Atilla és Gálfalvi Zsolt – 3,64 kg hal

A II. MADISZ Horgászverseny ideje alatt a legnagyobb hal a Neve nincs csapat horgára akadt, melynek súlya 4,98 kilogramm. A horgászok mindvégig betartották a verseny-szabályokat.

Tokos Tibor, a Tolty csapat versenyzője első alkalommal vett részt a rendezvényen, és számára „nagyon szép volt, jó volt a társaság. Jó volt az előkészítés, étel, baráti kör, jó volt találkozni ismerős arcokkal, megismerni új embereket”. Megkérdeztük tőle, ha jövőre is fog versenyezni, válasza egyszerű és a szervezők számára bátorító jellegű volt: „Több, mint biztos!”.

Neve nincs csapat büszkén közzé tette, hogy a csapat hátterében egy nő állt, Vajda Margit személyében, aki mindvégig bíztatta a versenyzőket és a csapatkapitánnyal, Bondár Péterrel közösen szervezkedtek, ugyanis a második csapattag, Zoltán Albert csak a verseny első napján, péntek reggel érkezett az országba. „Sose lehet tudni, hogy mi van a bot a másik végén, hogy kicsi-e vagy nagy, ezért mindig figyelmesek voltunk. Mikor halakról van szó, olyan vagyok, mint a kisgyerek, minden mellőzők, még a családot is, de tudom, hogy ő sosem haragszik meg. Mi vagyunk itt a legidősebbek, ketten több mint száz, de szerencsénk is volt, hiszen mikor sorsot húztak még nevünk se volt, ezért lettünk a Neve nincs csapat, és a végére 14,42 kilogramm halat fogtunk. Nagyon örülök, hogy itt lehettem, ez volt az első, és reméljük jövőre is itt lehetünk majd.” – foglalta össze Zoltán Albert.

            A versenyzők véleménye alapján ítélve, újabb sikeres rendezvényt tudhat magáévá a besztercei Madisz, valamint az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete.