2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
9°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Háromszoros díjas Szentmáté csapata

    Idén tizenkettedik alkalommal szervezte meg a besztercei MADISZ és az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete a már hagyományossá vált magyar Focikupát, amelynek helyszíne a tavalyi év győzteseinek otthona, Szentmáte volt. A megyei magyar amatőr futball tornára vasárnap, július 21-én került sor. A rendezvény házigazdájának szerepét Kotfász Tibor töltötte be, aki számos szentmátéi lakossal együtt gondoskodott arról, hogy az esemény lehetőleg problémamentesen zajlódjon.

A megmérettetésre tizenöt csapat nevezett be: Zselyk, Vice, Újős, Tacs, Szentmátéból két csapat, Mezőveresegyház, Mezőköbölkút, Magyarnemegye, Magyardécse, Magyarborzás, Felőr, Cegőtelke, Beszterce valamint Árpástó. Mivel a feliratkozott csapatok száma páratlan, sorshúzás alapján eldőlt az, hogy az első fordulóból Vice harc nélkül továbbjutott a második fordulóba. Július 18-án, 17:00 órai kezdettel megalakult a felállás, melynek következtében a bajnokság Szentmáté 1 és Magyarborzás közötti mérkőzéssel indult. A legtöbb gólt a Mezőveresegyháza-Felőr meccsen láthattuk, ahol a tizenegyes rúgások következményeként 6-5 lett az eredmény Felőr javára. A legszorosabb mérkőzés Szentmáté és Tacs között zajlott, amelynek végeredménye 2-1 lett a szentmátiéiak javára.

A tűző nap ellenére, a szurkolók mindvégig kitartottak és jó hangulatot teremtve, támogatták játékosaikat. Mindegyik csapat kellő odaadással igyekezett a lehető legjobban bizonyítani viszont a döntőt, jó teljesítményük alapján Felőr és Szentmáté játszódta.

            A XII. MADISZ Focikupa nyertese idén is Szentmáté csapata lett, akinek már harmadjára sikerült elnyerni a bajnoki címet. Az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete és a besztercei MADISZ közös megegyezése szerint, a Vándorkupa elérkezett a végső célponthoz, Szentmátéba. A díjakat Décsei Atilla, megyei elnök és Ferenczi László, a MADISZ elnöke adta át, akik a többi szervezővel együttműködve mindent megtettek azért, hogy a rendezvény kellemes időtöltést jelentsen a különböző településekről érkező magyarok számára.