2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
2°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Megalakult az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei Nők szervezete

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség 11-ik Kongresszusán módosított Alapszabályzat értelmében megalakul a Nők szervezete, amely kiemelten foglalkozik a sajátosan nőket érintő problémákkal, a szervezetben tevékenykedő hölgyek szerepvállalásának megerősítésével valamint tevékenyen részt vesz a magyar közösség életében.

A Beszterce-Naszód megyei RMDSZ szervezet keretében 2013. június 15-én megalakult a megyei Nők szervezete, Décsei Atilla, megyei elnök vezetésével, majd a szavazatok alapján Toók Katalin lett a Nők Szervezetének elnök asszonya. Az eseményen részt vett Kelemen Hunor, szövetségi elnök, Hegedüs Csilla, főtitkárhelyettes asszony, a Demokrata Liberális, a Szociáldemokrata és a Nemzeti Liberális Párt Nők szervezetének képviselői.

A Szervezet fő célkitűzésének tekinti a magyar családok egységének és összetartó erejének védelmét, a magyar közösség szociális problémáinak felkarolását, a nők közéleti szerepvállalásának megerősítését, a nők arányos képviseletének figyelembevételét a döntéshozatalban.

A Beszterce-Naszód megyei Nők Szervezete az országos Szervezet megalakulásáig feladatának tekinti a megyében különböző döntéshozatali szinteken tevékenykedő nők bevonását a szervezetbe és konzultációt szervez a családpolitikai-, szociális -, oktatási – valamint kulturális területeket érintő legfontosabb problémák feltérképezése érdekében.