2024. április 26. (péntek) -
Ervin
napja Beszterce
7°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8067 lej
      
100HUF
= 1.2671 lej
      
1$
= 4.6386 lej
      

Szívtől-Szívnek adományozó program II. forduló

 „Egyedül lépünk be a világba és egyedül távozunk, és közben csupán annyi történik, hogy igyekszünk magunknak társat találni. Kell a segítség, kell a támasz, másképp magunkra maradunk. Idegenek, egymástól elvágva, és elfelejtjük, mennyire össze vagyunk kötve. Ezért hát a szerelmet választjuk, az életet, és így egy kis ideig, egy kicsit kevésbé vagyunk egyedül.” – hangzott el a Grace Klinika című filmben.

A támaszt, a vigaszt, a szeretetet, a valahova tartozás érzetét keltette a besztercei MADISZ az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének támogatásával szombaton, február 16-án, amikor újabb három faluba látogatott el.

Szívtől-szívnek adakozó program immár második alkalommal zajlott le sikeresen. A második fordulóban Mezőveresegyházán négy család, Kékesen három család és Szászzsomboron két család részesült támogatásban. Kicsitől-nagyig mindenkinek akadt valami a zsákban. A fiatal szervezők ez alkalommal is főleg ruhákat, cipőket, de játékokat, könyveket, kifestősőket, tanfelszereléseket és különböző kellékeket is adományozott.

Az emberek tekintetéből az öröm, a boldogság érzete sugárzott, és mindenki maga módján próbálta kifejezni köszönetét – „Mindig szerettem a magyarokat, és megpróbáltam mindent, ami tőlem telik, hogy ezt ki is mutassam és éreztessem. De ez alkalommal a lehető legnagyobb örömöt szereztétek nekem, amiért kimondhatatlanul hálás vagyok. Köszönöm! És ezt tovább fogom mondani, hogy mindenki megtudja, hogy az RMDSZ és a fiatal MADISZ mindent meg akar tenni, hogy nekünk, magyaroknak mindig jó legyen.

„A gyűjtési akció ez alkalommal sem ért véget. Továbbra is szeretettel várunk minden kedves adakozót a besztercei Magyar Házba, Nicolae Titulescu utca, 46-os szám alatt. Ugyanakkor felkérünk minden olyan személyt, aki ismer hasonló helyzetben lévő családokat hívjon bennünket telefonon: 0263/236105, írjon nekünk a beszterce@rmdsz.ro címre vagy jöjjön be személyesen a székházba, mivel a programot folytatani szeretnénk. Következő célpont: Zselyk.” – nyilatkozták a szervezők.

 

Csak a segítség, a vigasz,

A barátság, az az igaz,

Csak a gyémánt-szeretet,

Mi a szívekre veretett.

     Szép Ernő