2024. április 20. (szombat) -
Tivadar
napja Beszterce
10°C
1€
= 4.9764 lej
      
= 5.8125 lej
      
100HUF
= 1.2610 lej
      
1$
= 4.6687 lej
      

Kampányzáró program Besztercén Kelemen Hunor társaságában

  Megtartotta kampányzáró rendezvényét a Beszterce-Naszód megyei szervezete kedden, december 4-én, 19 órától, a George Cosbuc Kultúrotthonban. Fellépett a sepsiszentgyörgyi Háromszék néptáncegyüttes, a Száz évig című produkciójával, amelyet Fodor Sándor „Netti” emlékére állítottak össze. Ez alkalommal megyénkbe érkezett Kelemen Hunor szövetségi elnök is, akivel délután 4 órától találkoztak egy kerekasztal megbeszélés során a megye történelmi egyházainak lelkészei, espresei. 6 órától az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke, Décsei Atilla és a szövetségi elnök részt vettek egy sajtótájékoztatón, ahol röviden össze lett foglalva, miért fontos az RMDSZ-nek képviselete a parlamentben a továbbiakban is, illetve milyen választási programokkal szembesülhetnek.

Nem titok, hogy választási kampány vége fele tartunk és mégy egyszer elmondanám, hogy szüksége van az erdélyi magyarságnak parlamenti képviseletre. Mint ahogy az egyének életében és a családok életében is vannak forduló pontok, vannak olyan határesetek, amikor dönteni kell, amikor igent vagy nemet kell mondani valamire, a nemzet életében is, a mi erdélyi magyar nemzeti közösségünk életében is vannak ilyen forduló pontok, és 2012. december 9-e egy ilyen forduló pont lesz. 23 éven keresztül együtt mentünk egy ilyen hosszú, nehéz úton, és 23 esztendőn keresztül voltak eredményeink, voltak sikereink, mert dolgoztunk, éppen azért mert tettük a dolgunkat, néha hibáztunk is, mert aki dolgozik, az néha hibázik is, nekünk a hibáinkat kell kiigazítanunk, a hibáinkat kell elismernünk és az eredményeinket, a sikereinket pedig tovább kell vinnünk. Nem szabad hagynunk, hogy huszonhárom év után a sok munka, a kitartás, amellyel haladtunk előre lépésről-lépésre az 23 nap alatt a múlté legyen.

A parlamenti jelenlétet fontosnak tartjuk. Azt mondjuk mi, hogy bizalom, biztonság, jövő. Ezekkel a jelszavakkal kezdtük el ezt a kampányt, ezekkel a jelszavakkal ajánlottuk a mi közösségi programunkat a választói emberek, a magyar és romány emberek figyelmébe egyaránt.” – nyilatkozta Kelemen Hunor, szövetségi elnök.

Az est házigazdája, az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke még egyszer pontosította a választópolgároknak – „olyan jelölteket állított az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezete, akik az ittélő magyarok problémáit nagyon jól ismerik. Biztosítom Önöket, hogy eddig is ezen problémák megoldására iparkodtak és továbbra is ezt meg fogják tenni. Hogy mindez sikerüljön egy erős parlamenti képviseletre van szükségünk, és ezt csak együtt tudjuk elérni. Az elmúlt huszonhárom évben az RMDSZ nem kényszerült arra, hogy arculatot változtasson. Ámbár kampányzáró rendezvényről beszélünk, a kampánynak még nincs vége. Mutassuk meg december 9-én, hogy össze tudunk fogni.