2024. április 19. (péntek) -
Emma
napja Beszterce
1°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Kampányinditó rendezvény Besztercén

Hagyományos és ugyanakkor rendhagyó közös mulatság helyszíne volt 2012. november 10-én a besztercei Elektrotechnikai Líceum étterme.

,,Először a munka, de utána kell egy kiadós szórakozás is”. Így gondolta ezt a több, mint kétszáz jelenlévő is, aki részt vett az elmúlt szombaton az RMDSZ megyei szervezete, a MADISZ és a Pro Hereditatem Egyesület által szervezett Szüreti Batyus Bálon. A hagyományos rendezvény, mint mindig, most is sok érdeklődőt vonzott.

Egybekötve a kellemest a hasznossal, sor került a hivatalos kampányinditóra is, hiszen a bál fénypontjaként, a közelgő parlamenti választásokon induló jelöltek bemutatására is sor került. A jelölteket: Toók Katalint, Balázs Dénest, Szabó Attilát, Fehér Gábort, Bauer Antalt és Szilágyi Ilonát, Décsei Atilla az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke és a bál díszvendége Ilyés Gyula, a Romániai Magyar Demoktara Szövetség önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese mutatta be. „Bizalommal indulunk neki a választásoknak, kitűzött célunk, hogy az RMDSZ az elkövetkezendő négy évben is erős parlamenti képviselettel rendelkezzen. Az évek során bebizonyosodott, hogy az érdekvédelmi szervezet szavatartó, amely szakértelemmel végezte a munkáját a romániai törvényhozó testületben, képviselve a magyar kisebbség érdekeit, ezzel hozzájárulva az egész ország előremeneteléhez. Bízunk a magyar közösség erejében és ezért hiszünk abban, hogy ez alkalommal is eredményesen kerülünk ki a megmérettetésből” – jelentette ki Ilyés Gyula főtitkárhelyettes.

Décsei Attila, a megyei szervezet elnöke szerint: „Beszterce-Naszódban az RMDSZ a megyei négy képviselői és két szenátori körzetében indított jelölteket. Az utóbbi 23 évben sikerült bebizonyítanunk, hogy egy kiegyensúlyozott szervezet vagyunk. Ha nem is sikerül beszterceinek bejutni a bukaresti törvényhozó testületbe, egyetlen szavazat sem vesztődik el, hiszen a leadott voksok hozzájárulnak egy erős és hatékony magyar képviselethez”.                    

A szervezők idén a bál színvonalának emelése céljából, a Vadrózsa néptáncegyüttest, és Zsók Levente humoristát hívták meg, akik osztatlan sikert arattak felépésükkel. Az esti szórakozáshoz elengedhetetlen kiváló minőségű talpalávalót a Dupla D együttes biztosította, nem maradt el ez alkalommal sem a tombola, Fortuna kedveltjei érdekes nyereményekkel és élményekben gazdagabban térhettek haza.