2024. március 29. (péntek) -
Auguszta
napja Beszterce
16°C
1€
= 4.9695 lej
      
= 5.8126 lej
      
100HUF
= 1.2621 lej
      
1$
= 4.6078 lej
      

Elindult a Szívtől-szívnek adakozó program

Karitatív programot szervezett a besztercei MADISZ az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetével 2012. november 03-án. A program célja az volt, hogy a rászoruló családokat támogassák ruhákkal, játékokkal, taneszközökkel, stb. Szombaton lezajlott az akció első fordulója öt településen: Tacs, Szentmáté, Cegőtelke, Mezőköbölkút, Almásmálom.

Megvolt az első lépés, de nem az utolsó. Reméljük minél több hasonló jellegű programot fogunk majd lebonyolítani. Örömmel tölt el az, hogy a MADISZ, úgy működik, mint egy igazi nagy csapat, minél több ember bekapcsolódik a programokba. Ez is, a MADISZ egyik tagjától származik, ezúttal is meg szertném köszönni Székely Albertnek a kiváló ötletéjért. A második kiszállás, terveink szerint decemberben vagy januárban zajlana. Nagyon jó érzés volt látni az emberek arcán a boldogságot, hogy szervezetünk ilyen módon is felfigyel rájuk.” – nyilatkozta a MADISZ elnöke, Ferenczi László.

Most öt településén fordultunk meg, de reméljük a program végéig a teljes megyét sikerül feljárni, minél több család arcára mosolyt csalni. Az elmúlt évben nagyon sok családban megfordultunk és szomorú volt látni a küszködést és a nincstelenséget, amivel nap mint nap szembenéznek a családfenntartók. Erre próbáltunk orvoslást keresni a lebonyolított program által.” – jelenette ki az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetének elnöke, Décsei Atilla.

A program sikeres lebonyolítása érdekében a szervezők felvették a kapcsolatot minden településen az RMDSZ helyi szervezétnek elnökével vagy a tiszteletes úrrakkal.

            Aki ismer hasonló helyzetben lévő családokat, felkérjük, hogy értesítsék a besztercei MADISZ vezetőségét, valamint az RMDSZ Beszterce-Naszód megyei szervezetét a következő telefonszámon: 0263/236.105.

 

Sipos Timea,

MADISZ alelnök