2024. április 18. (csütörtök) -
Andrea, Ilma
napja Beszterce
6°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Tizedik születésnapját ünnepelte a MADISZ Ifjúsági Tábor

Idén is megszervezték a fiatalok az RMDSZ helyi és megyei szervezetének, valamint a Communitas Alapítvány támogatásával a Beszterce-Naszód megyei Ifjúsági Tábort, ahova 35 fiatal érkezett a megye magyarlakta településeiről. Ez alkalommal a Blázna-völgyi panziónál szálltak meg október 19-21 között.

A táborozók péntek délután érkeztek, felkészülve egy színes hétvégére. Egy közösen elkészített vacsora elfogyasztása után, szabad beszélgetés, ismerkedés következett, majd az est egy fergeteges káráoké partyval zárult, ahol mindenki kipróbálhatta zenei adottságait. Szombaton két meghívott csatlakozott a csapathoz, Bodor László, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke, az RMDSZ főtitkárhelyettese és Jakab Adorján, MIÉRT elnökségi tag. A programot Adorján összerázó játékokkal indította. Kezdődött a Gyümölcssalátával, majd Ki a cowboy, Adok neked egy kutyát/macskát és végül pedig A komoly csapat vs a virgonc csapat. Továbbá Bodor László tartott előadást a kampányra való felkészülésről. A program két modell felépítését tartalmazta, pontosabban a vidéki és a városi modell bemutatását, a választó polgár elvárásainak tekintetében, a fiatalok bekapcsolódása a kampányba, a jelöltek és a kampánystáb feladatai. A műsort egy meleg ebéd követte, majd a fiatalok tobozgyűjtő akciót szerveztek, egy rövid túrával egybekötve. A tobozokat négy településen megszervezendő, december másodikai – Advent a családban – programra gyűjtötték. A túra megrendezése lehetőséget adott a fiataloknak megcsodálni a Blázna-völgyi táj gyönyöreit. Este a jó hangulat hódított nagy teret, a ifjak egy magyar film megtekintése után, együtt táncoltak és énekeltek.

A vasárnapi kiadós reggeli után a táborozóknak szabad program volt beiktatva, mindenki kedve szerint tölthette idejét. Kipróbálhatták a medencét, a billiárdot, az asztali teniszt, stb.

A rendezvényről megkérdeztük a szervezőket is, a résztvevőket is, hogy milyen véleménnyel távoztak. Ferenczi László, a MADISZ elnöke azt nyilatkozta: „Annak örvendtünk a legjobban, hogy ilyen szép helyen ünnepeltük meg az Ifjúsági Tábor 10. születésnapját. A szép táj mellett, az idő is végig velünk tartott, így sikeresen zajlottak le az előadások, főleg a szabadtéri programok. Remélem, mindenki jól érezte magát és egy kellemes hétvégét töltöttünk el együtt! Terveink szerint jövőre több oktató jellegű programmal is rendelkezni fogunk.

Nagyon érdekesnek és hasznosnak tartottam az előadást, az összerázó játékok rendkívül szórakoztatóak voltak. Véleményem szerint ötletes és hangulatos volt az, hogy mi magunk főztünk az üstben, valamint az, hogy napsütésben, kinn a szabadban fogyaszthattuk el. Jó volt a társaság, a táj és a szálláshelyünk is.” – véleményezte Rémán Júlia.

 „Csupa jó élménnyel jöttem haza a táborból. Mindenkinek melegen ajánlom, egy nagyszerű lehetőség új kapcsolatok kialakítására és a meglevők ápolására. Jó volt a társaság, a program, az előadások, minden tökéletesen meg volt szervezve, ami egy jó tábori hangulathoz kell. Örülök a lehetőségnek, hogy elmehettem, csak ajánlani tudom bárkinek. Remélem még szervez a MADISZ ilyen hétvégeket. Gratulálok MADISZ! Csak így tovább!” – jelentette ki Szőllősi Timea.

Nagyon jó véleménnyel tértem haza a táborból. A hegyi túra, illetve a bulik nagyon jóra sikerültek. Azt kívánom a besztercei MADISZ-nak, hogy továbbra is ilyen jó rendezvényeket szervezzen!” – gondolta Szakács Hunor.

Nagyon finom volt az étel, főleg a tea. Sikeresen lebonyolították a három napos tábort. A szállás kényelmes és meleg volt. Jó volt a társaság, a hangulat, a péntek esti káráokézás. Összesűrítve: nagyon sikeres rendezvényen vettem részt!” – közölte Máthé Attila.

Azzal kezdeném, hogy nagyon kellemes hangulat uralkodott három napon keresztül. Észrevételem csupán annyi, hogy a résztvevők nagyobb komolysággal kellett volna a programokat kezeljék. Az előadásból hasznos információkkal maradtam, első sorban azzal, hogy komolyan kell vegyük a helyzetet, nem utolsó sorban pedig, hogy dolgozni kell, közösen kell tevékenykedni.” – állította Ferenczi Norbert.

Barta Zsolt, borzási táborozó három szóba foglalta össze a véleményét: „Érdekes. Izgalmas. Szórakoztató.

Nagyon szép helyen volt megrendezve, a táj egyszerűen csodálatos volt. Finom ételeket főztek nekünk. Élveztem, hogy megadatott a lehetőség a fürdéshez, billiárdozáshoz, csocsózáshoz és asztali teniszezéshez. Szépek és kenyelmesek voltak a szobák. Szórakoztató hétvégét töltöttem el, érdekes információkkal tértem haza és kívánom, hogy mindenki legalább egyszer látogathasson el erre a helyre, ahova elvitt bennünket a besztercei MADISZ. Köszönjük.” – mondta Bódi Botond.

Több kép megtekinthető: http://www.facebook.com/besztercei.madisz?fref=ts