2024. április 18. (csütörtök) -
Andrea, Ilma
napja Beszterce
2°C
1€
= 4.9763 lej
      
= 5.8158 lej
      
100HUF
= 1.2637 lej
      
1$
= 4.6625 lej
      

Politikai arc mögött – Bajzáth András

  Bajzáth András 1967. augusztus 14-én született. A 44 éves jelölt idén a harmadik helyen szerepel a megyei tanácsos jelöltek listáján. Politikai karrierjéről már sokan tudomást szereztek, de valódi kilétét kevesen ismerik.

András Magyarnemegyén született és nevelkedett is fel. Ott járt óvodába, elemi- és középiskolába. Később a besztercei „Andrei Mureșanu”, akkoriban még Ipari Líceum, magyar tagozatán végezte a líceumot és ott is szerzett érettségi diplomát.

Felsőfokú tanulmányait Budapesten, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, kertészeti karán folytatta, ahol kertészmérnöki diplomát szerzett.

            Gyerekkora óta vonzotta a természet ápolása. Mindig szülei és nagyszülei mellett álldogált, próbálván megtanulni a mesterséget. A tőlük szerzett tapasztalat habár nagyon hasznos volt, mégis úgy érezte, ő ebbe jobban el akar merülni, több információt akar szerezni a kertészkedésről, emiatt tanulmányait is ezen a téren végezte. Ugyanakkor, mellékfoglalkozásként a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének, a Beszterce-Naszód megyei szervezetének az elnöke.

Jelen pillanatban az Állami Birtokkezelő Hivatal, Beszterce-Naszód megyei kirendeltségén dolgozik, területi képviselő beosztásban.

Szabadidei tevékenységként szereti a sportot, a zenét, de főként a természetet, szakmájából kifolyólag a növényeket, a virágokat.

Református vallású, a magyarnemegyei egyház tagja és ugyanakkor presbitéri tisztséget is betölt.

Családi állapotáról azt kell tudni, hogy nős ember, és két gyerekes családapa.

Politikai tevékenységeit tekintve, az RMDSZ magyarnemegyei szervezetének az elnöke, helyi tanácsos, és megyei tanácsos jelölt az előttünk álló helyhatósági választásokon.

„Hiszem azt, hogy pozitív hozzáállással és gondolkozással, ha mindnyájan teszünk egy keveset ott ahol vagyunk, akkor jó dolgok érhetőek el és sok minden valósítható meg, ami  a közösség jólétet szolgálja.”